Delta Founder efficiëntietopper uit bewezen Froukjes

categorie Stierennieuws
19
okt
2020
2
Reacties
Delta Founder (NOBEL X JUPILER X MISSOURI)

Maak kennis met InSire Topstier Delta Founder. Hij is onlangs toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Founder is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Met InSire Topstier Delta Founder komt er opnieuw een stier beschikbaar uit de Mars Froukjes van de familie Van Essen uit Marssum. Deze diepe en wijd vertakte Friese koefamilie tekent al tientallen jaren voor een indrukwekkend aantal ki-stieren in binnen- en buitenland.
‘De Froukjes hebben eigenlijk altijd een hoog eiwitgehalte. Maar daarnaast komen vaak ook andere kwaliteiten bovendrijven’, vertelde fokker Tsjerk van Essen eerder over de fokkracht van de familie. Een mooi voorbeeld hiervan is Mars Froukje 597, een met 86 punten ingeschreven dochter van Co-op Bosside Massey. Ze produceerde in haar leven tot nu toe 44.000 kilo melk met 4,43% vet en 3,84% eiwit.
(tekst gaat verder onder de foto)

Mars Froukje 478 (v. Fibrax), betovergrootmoeder van Founder

Mars Froukje 478 (v. Fibrax), betovergrootmoeder van Founder

Minder voorkomende bloedvoering

Onder andere via de aankoop van het kalf Mars Froukje 672 (v. View-Home Day Missouri x Froukje 597) werd de Froukjefamilie geïntroduceerd in het Delta-programma van CRV. Dit kalfje zou uitgroeien tot de moeder van de actuele InSire Topstieren Delta Fisherman en Delta Frontline die eerder op de kaart stonden. Ook Delta Fitness en de dochtergeteste Mars Laurent P stammen overigens uit de Froukjefamilie.
Via een dochter van Jupiler is Delta Founder een kleinzoon van Froukje 672. Zijn vader is Delta Nobel (Topgear x Mobile) en daarmee heeft Founder ook van vaderskant een minder voorkomende bloedvoering.

 

Ideale ligboxstalkoeien

Delta Founder blinkt uit in efficiëntie. Zijn dochters zullen veel kilogrammen melk en eiwit produceren. Daarnaast zijn ze vruchtbaar, persistent, weinig gevoelig voor ketose en hebben ze relatief weinig voer nodig voor onderhoud. Daarbij scoort de InSire Topstier positief op alle gezondheidskenmerken, waardoor zijn dochters gemakkelijk te managen koeien zullen zijn. Van Founder mogen correct gebouwde koeien worden verwacht met een gemiddelde hoogtemaat. De ondiepe en hoog opgehangen uiers zijn voorzien van spenen met een gemiddelde lengte. Founderdochters zullen ideale ligboxstalkoeien zijn die vlot stappen op in achteraanzicht perfect parellel geplaatste achterbenen.

Founder

 

2 reacties

  1. 20 oktober 2020 (Jan Koopman) Schreef:

    Ik zou graag in de stamboom informatie meer relevante informatie terug vinden. Prestaties van moeder en grootmoeder in plaats van overgrootmoeder en bet overgrootmoeder. Daarvan zitten weinig genen meer in de stier.

    Met vriendelijke groet Jan Koopman

    • 20 oktober 2020 (CRV) Schreef:

      De moeder van Founder heeft nog niet gekalfd (eind deze maand aan de tijd). Ze is lang benut als donor en relatief laat drachtig gemaakt.