Delta Amuse combineert kilo’s melk met kracht

categorie Stierennieuws
26
okt
2020
0
Reacties
amuse
DELTA AMUSE (FRONTLINE X INDUCTOR X MALCOLM)

Maak kennis met InSire Topstier Delta Amuse. Hij is onlangs toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Amuse is als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Foktechnici van CRV noemen Delta Afke, de moeder van de nieuwe InSire Topstier Delta Amuse, een van de beste vaarzen van het nucleusbedrijf in Wirdum. Als pink werd ze lang en intensief benut voor de productie van embryo’s. En nu mag ze zich bewijzen in de 300-koppige melkveestapel op het CRV-testbedrijf van topmelkers Siemen en Jan Siemen van Berkum in Elahuizen.

 

Moeder met breedte

Siemen van Berkum ziet Afke bij iedere mpr stijgen in lactatiewaarde. ‘Doordat ze wat ouder kalfde, kwam ze voorzichtig op gang’, vertelt de veehouder. ‘Maar ze geeft nu, op 80 dagen na afkalven, bijna 50 kilo melk. Haar eerste lijst wordt voorspeld op 11.685 kilo melk met 4,27% vet en 3,52% eiwit. Deze vaars komt er wel’, stelt hij met overtuiging. Van Berkum baseert zijn conclusie mede op het exterieur van de stiermoeder. ‘Het is een sterke, robuuste vaars met veel breedte in de voorhand. Ze heeft heel beste benen en een correcte uier’, beschrijft hij.

De kwaliteiten van Delta Afke zijn diep verankerd in haar moederlijn. Ze voert terug op de met 95 punten ingeschreven Leadmandochter Whittier-Farms Lead Mae. Deze familie tekende eerder voor stieren als Vendairy Wonder en Morningview Legend. Met achtereenvolgens Frontline, Inductor en Malcolm heeft Afke’s zoon Amuse een alternatieve bloedvoering.
(tekst gaat verder onder de foto)

Whittier-Farms Lead Mae (v. Leadman), stammoeder achter Amuse

Whittier-Farms Lead Mae (v. Leadman), stammoeder achter Amuse

Koploper voor kilo’s melk

Met een plus van ruim 2300 kilo is Delta Amuse op dit moment de hoogste stier voor melk in het aanbod van CRV. En met 141 kilo vet en eiwit, 461 Inet en +14% CRV Efficiëntie behoort hij ook op deze kenmerken tot de toppers. De nieuwe InSire Topstier combineert deze hoge productievererving met een ijzersterke onderbalk. Zijn dochters zullen, net als hun grootmoeder uitgroeien tot koeien met veel kracht, ruimte en breedte in het skelet. Dit weerspiegelt zich in de aAa-code van Amuse: 513.
Amusedochters kunnen de hoge melkproductie naar verwachting prima aan. Zo zijn ze weinig gevoelig voor ketose, mede dankzij hun uitstekende persistentie. Ze zullen bovendien beschikken over goed beenwerk en ondiepe, lange en hoog aangehechte uiers. Amuse vereft de A2A2-variant van het bètacaseïne-eiwit.

amuse