De Vrendt Muskus-red mix van melk, gehalten én gezondheid

categorie Stierennieuws
4
dec
2019
0
Reacties
Fokker van Muskus
Familie Lutke Willink, melkveehouders in Geesteren

Moscato P x Paragon x Snowman x Lawn Boy x Canvas x O Man x Ronald x Lord Lily x Jubilant. De rij met vaderdieren achter De Vrendt Muskus is een mooie mix van zwart- en roodbont, een mix van melk en gehalten én een stapeling van stieren die gezondheid en levensduur doorgeven.

Bij Muskus komen al deze positieve eigenschappen bij elkaar, mede dankzij zijn goed presterende koefamilie. ‘Het zijn gemakkelijke boerenkoeien met eigenlijk altijd goede uiers én een hoog eiwitgehalte’, aldus zijn fokker André Lutke Willink uit Geesteren.

De overgrootmoeder van Muskus is de bekende hoornloze stiermoeder De Vrendt Janine P, moeder van fokstier De Vrendt Nova PP. Ook haar dochters die niet hoornloos zijn, zijn interessant voor de fokkerij. Haar Snowmandochter Janine (grootmoeder van Muskus) loopt nog bij André Lutke Willink in de stal en produceerde inmiddels 50.000 liter melk met lactatiewaarden van 120+. ‘Een hele fijne melkkoe met een best bewaard uier. Een koe die je met veel plezier melkt’, beschrijft André haar.

Gehalten, gezondheid én levensduur

Deze Janine gaf de roodfactor door aan de moeder van Muskus, Paragondochter Janine 89. Als pink werd ze al volop gespoeld, wat resulteerde in onder andere een roodbonte dochter van Anreli. Zij is een vaars die André omschrijft als ‘super degelijk met hoge gehalten’. Deze familie achter Muskus staat garant voor het doorgeven van gezondheid én levensduur.

muskusDe Vrendt Muskus-red (Moscato P x Paragon x Snowman)
  • Krachtige frames
  • Ondiepe uiers
  • Persistente dochters