CRV Internationaal: export geeft fokprogramma extra volume

13
aug
2015
0
Reacties
Op het bedrijf Sandisfarne in Engeland hebben veel van de 84 honderdtonners een CRV-stier als vader
Op het bedrijf Sandisfarne in Engeland hebben veel van de 84 honderdtonners een CRV-stier als vader

In eerder artikelen zijn we de wereld overgegaan om kennis te maken met CRV-vestigingen en hun markten, maar wereldwijd bedient CRV meer dan zestig landen. Niet al die landen hebben een eigen CRV-vestiging, daar vindt de verkoop plaats via distributeurs. Zij worden bediend door de afdeling IBD.

CRV-stieren staan in meer dan 60 landen op de kaart. Engeland, Ierland, Denemarken, Spanje, Turkije, China en Japan zijn de belangrijkste afzetlanden buiten de CRV-businessunits. De verkoop gaat in die landen via distributeurs. Zij zijn als het ware een internationaal verlengstuk van CRV die de verkoop van sperma in hun thuismarkt verzorgen. Voor het grootste deel werkt CRV met exclusieve distributeurs, die geen sperma van concurrenten vermarkten. De afdeling IBD is de schakel tussen de distributeurs en CRV.

Xue bedrijf China

China is een belangrijke exportmarkt voor CRV

Foto Niek in stal

Salesmanager van IBD en lokale distributeur bezoeken een veehouder in Estland

Verkoop ondersteunen
De afdeling IBD staat dicht bij de distributeurs en ondersteunt hen op allerlei manieren om hun verkoop te stimuleren:

  • Er wordt tweemaal per jaar een distributeursvergadering in Nederland georganiseerd om ervaringen uit te wisselen.
  • Er wordt gezorgd voor informatie over producten die zij kunnen gebruiken voor de vermarkting.
  • De areamanagers van IBD bezoeken de distributeurs geregeld.

‘Wanneer er onvoldoende sperma is om alle markten te bedienen, krijgen de bussinesunits van CRV voorrang.’

Volume fokprogramma
Niet alle stieren worden in alle landen vermarkt. Welke stieren passen in welke markten? In China is bijvoorbeeld veel vraag naar TPI-stieren, daar verkoopt CRV dus veel stieren uit het Amerikaans fokprogramma. Bij onvoldoende sperma om alle markten te bedienen, krijgen de businessunits voorrang. Atlantic is bijvoorbeeld een populaire stier, maar Nederland en Vlaanderen krijgen in dit geval voorrang boven de exportmarkt.

De export geeft het fokprogramma van CRV extra volume, waardoor innovaties voor alle klanten betaalbaar blijven. Onder de verantwoordelijkheid van IBD vallen ook vier dochterondernemingen van CRV in:

  • Engeland
  • Spanje
  • Zuid-Afrika
  • Canada

Deze dochterondernemingen zitten in landen waar CRV veel potentie ziet en waar we daarom graag zelf aan het stuur zitten om die potentie waar te maken. We kijken dan naar toekomstverwachtingen voor de rundveehouderij en de toegevoegde waarde die CRV kan brengen.

Economische, makkelijk te managen koeien
koeien in Ierland in weideDe CRV-filosofie spreekt veel veehouders over de wereld aan: een economische veestapel die jaar in jaar uit goed produceert. Zij zijn enthousiast over de Better Life-indexen voor efficiëntie en gezondheid. Hiermee onderscheidt CRV zich internationaal positief van haar concurrentie. Daarbij kiezen veel veehouders niet alleen voor CRV vanwege het productaanbod, maar ook vanwege de ondersteunende producten. SireMatch (internationaal SAP), Ovalert en de merkertest zijn beschikbaar in diverse landen. Daarmee ondersteunt CRV het veestapelmanagement en versterkt ze tevens de band met klanten. Het beste bewijs zijn natuurlijk de vele trouwe klanten: veehouders die graag aan collega’s laten zien dat ze met de producten van CRV koeien fokken waarmee ze gemakkelijk werken.

Dit artikel is onderdeel van de reeks CRV Internationaal. Lees ook de andere artikelen: Brazilië, Oceanië, Verenigde Staten, Duitsland, Tsjechië.
Dit is een artikel uit CRV Magazine. Lees meer artikelen online.

 

Rondom de NRM organiseert CRV verschillende bedrijfsbezoeken voor buitenlandse klanten

Rondom de NRM organiseert CRV verschillende bedrijfsbezoeken voor buitenlandse klanten

CRV Avoncroft (Engeland) organiseerde een farmwalk op een praktijkbedrijf met veel dochters van CRV-stieren

CRV Avoncroft (Engeland) organiseerde een farmwalk op een praktijkbedrijf met veel dochters van CRV-stieren