CRV brengt jeugdige groep naar HHH-show

3
nov
2014
0
Reacties
Hedra Marie 8
Hedra Marie 8 (V: Hunter); eig: mts. E.J.H. en A.J.E. Vernooij, Schalkwijk

Cookiecutter Mom Hunter is de stier waarvan CRV op 12 en 13 december a.s. een dochtergroep zal tonen op de HHH-show. Hunter is als genomic stier internationaal veelgevraagd en de eerste dochters zijn inmiddels ingeschreven.

Cookiecutter Mom Hunter (Man-O-Man x Shottle x Goldwyn x Champion) maakte in augustus 2011 een vliegende start. Komende uit het Amerikaanse fokprogramma van CRV brak hij toen door in de top-5 van Amerikaanse genomic stieren. Ook in Canada bereikte hij een hoge plek in de ranglijst en was hij de hoogstgeplaatste Man-O-Man-zoon. Binnen korte tijd groeide Hunter dan ook uit tot een internationaal veelgevraagde stier en stiervader.

Jeugdige groep
Inmiddels is Hunter de meest verkochte Amerikaanse stier van CRV op basis van genomic fokwaarden. Hij heeft dochters aan de melk en de eerste vaarzen zijn ingeschreven.

CRV ziet nu in de HHH-show een mooie gelegenheid om met een dochtergroep aan het fokkerspubliek te tonen wat Hunter kan. Het gaat daarbij om een zeer jeugdige groep. De selectiecommissie  kon voor de dochtergroep kiezen uit circa 60 vaarzen, waarvan er nog slechts 8 waren ingeschreven. Dankzij hun deskundig oog is het toch gelukt om in dit prille stadium een dochtergroep samen te stellen.

De HHH-show vindt plaats in de IJsselhallen te Zwolle. De groep van Hunter zal daar op 12 en 13 december op de stand te zien zijn. Op 13 december wordt de groep bovendien voorgeleid in de showring. CRV nodigt veehouders van harte uit om de stand te bezoeken en de dochters van Hunter te aanschouwen.