BWB-stier uitgelicht: lichte kalveren bij Titan de Hompre

categorie Stierennieuws
24
jul
2020
0
Reacties
Titan de Hompre
Titan de Hompre

Titan de Hompre is een zoon van de bekende en veel gebruikte Harpon de l’Orgelot, verder in zijn afstamming zijn ook nog Manitou de Belle Eau en Bringlee Blackstar terug te vinden. Allemaal stieren die zich kenmerkten in de vererving van gemiddeld tot licht geboren kalveren.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van BWB-stieren (zuivere fokkerij) in onze webshop of in het nieuwe stierenaanbod (pdf).

Het profiel van zijn afstamming zien we ook duidelijk terug bij Titan zelf. Zijn nakomelingen worden bijzonder makkelijk en licht geboren (fw 67) en hebben een degelijke conformatie (fw 86) en zijn vlotte drinkers (fw 101).
Titan zelf hoort tot de grootste en zwaarste stieren in de BBG-stallen. Op een leeftijd van 46 maanden woog hij 1270 kilogram bij een maat van 150 cm (+6).

Titan toont een bespierde en fijne achterhand en dat met een goed en vlot gebruikt beenwerk. Kenmerken die ook terug te vinden zijn bij zijn moeder Option. Zij is beoordeeld met een eindtotaal van 90 punten, waaronder 90 punten voor bespiering en beenwerk.