BWB-stier uitgelicht: Rejoui d’Argenton, de meest populaire

categorie Stierennieuws
10
jul
2020
0
Reacties
Rejoui d'Argenton
Rejoui d'Argenton

Rejoui is de BBG-stier die in 2019 het meest is verkocht in Wallonië, geen verrassing voor wie zijn afstamming even bekijkt. Zijn eerste zoon is reeds aangekocht door BBG.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van BWB-stieren (zuivere fokkerij) in onze webshop of in het nieuwe stierenaanbod (pdf).

Rejoui is een zoon van Jasper d’Herbuchenne uit een dochter ven Ingenu d’Argenton (v. Impartial). Verder zit ook nog een bekende keuringskoe in zijn pedigree, grootmoeder Gironde d’Yvoir won in 2013 haar rubriek op de nationale keuring in Libramont. Deze Corbeau-dochter was toen in het kampioenschap veruit de grootste en zwaarste koe. Op een leeftijd van 46 maanden weegt Rejoui al 1204 kilogram bij een hoogtemaat van 148 cm (+4).

 

Breedte in de voorhand

Rejoui-kalveren worden iets zwaarder geboren (fw 111) en hebben een goede conformatie (fw 105). Maar vooral kenmerken ze zich door hun vlotte opfok; drinkvermogen (112), zoogvermogen (105) en vitaliteit (109) zijn fokwaarden die elke vleesveehouder prikkelen.
‘Zijn nakomelingen in mijn stal hebben allemaal een robuuster type’, vertelt Jan Declerk uit Deinze . ‘Ze tonen breedte, vooral in de voorhand en veel lengte. Uit een dochter van Or heb ik er heel goeie vaars van.’

 

Zonen tonen groeikracht

Ook heeft Rejoui reeds voldoende nakomelingen om een fokwaarde voor karkasgewicht te hebben. Met een fokwaarde karkasgewicht van 109 vererft hij beter en sneller groeiende stieren. Met een Bwb-index van 101 zal deze Jasper-zoon naar verwachting een gemiddelde bijdrage hebben in het Vlaamse fokdoel, kenmerkend daarbij is dat hij voor alle zeven fokwaarden die een onderdeel uitmaken van de Bwb-index nagenoeg op het gemiddeld van 100 scoort.
De zonen van Rejoui laten zich ook opmerken op de CSB-veiling in Ciney. Zo werd onlangs Virtuose d’Argenton aangekocht op de CSB-veiling waar hij een sterke eigenprestatie kon voorleggen: een dagelijkse groei van 1,757 kg/dag op de leeftijd van 7 tot 13 maand en een voederconversie van 3,85 kg per kilo vlees.