BWB-stier uitgelicht: Kastaar-dochters winnen elke dag aan vlees

categorie Stierennieuws
15
jun
2020
0
Reacties
Kastaar
Kastaar van het Bareelhof (v. Attribut)

Een van de nieuwe stieren op de stierenkaart Belgisch witblauw van CRV is Kastaar van het Bareelhof. De nakomelingen van Kastaar worden vlot en licht geboren. Hun vleesexpressie komt vooral bij het ouder worden naar voren.

Maak hieronder kennis met deze topper of bekijk direct het totale actuele aanbod van BWB-stieren (zuivere fokkerij) in onze webshop of in het nieuwe stierenaanbod (pdf).

Kastaar (v. Attribut) is geboren op het bedrijf van Gilbert & Stijn Veulemans uit Glabbeek. De conformatie van de Kastaar-nakomelingen is met een fokwaarde 88 weinig opvallend te noemen, de kalveren zijn ook vrij licht geboren (fw 78).

Goede groeiers

‘Maar dat is niet vreemd aan de nakomelingen van Corine’, stelt fokker Stijn Veulemans. ‘Steeds groeien haar nakomelingen vlot uit en winnen ze vlees.’ Als voorbeeld hiervan verwijst hij naar de negen maanden oude Kastaardochter in zijn stal, Okido van het Bareelhof. Ze heeft lengte, gewicht en een mooie achterhand. De bloedlijn van Okido loopt terug op Amber van het Bareelhof, een Debordant-dochter die op een van de eerste edities van Agriflanders haar rubriek won.
Ook met een Bwb-index van 116 scoort Kastaar goed, weliswaar is dit nog met een beperkte betrouwbaarheid. Nakomelingen van Kastaar worden zo verwacht goed te scoren naar het Vlaamse fokdoel (groeikracht, vruchtbaarheid, weinig uitval en een correct fenotype).

 

Rijke koefamilie

De Attribut-zoon Kastaar stamt af uit een succesvolle generatie van keuringstoppers. Moeder Corine van het Bareelhof (v. Sjaka-Zoeloe) is zelf een gewezen provinciale kampioene, maar zorgde met haar nageslacht voor nog meer keuringssuccessen op het Glabbeekse bedrijf. Dochter Idylle (v. Adajio) werd deze winter nog kampioene in Sint-Truiden en haalde als vaars een eerste plaats op Agriflanders in Gent. Datzelfde deed ook een andere dochter van Corine. Ivoire (v. Imperial) is immers met titels in Erpe-Mere, Sint-Truiden en Affligem en diverse rubriekswinsten in Gent en Libramont een welbekende keuringstopper.