Ook Bouw Rocky laat zijn dochters zien op de NRM

categorie Stierennieuws
13
jun
2019
0
Reacties
rocky dochter nrm 2019
Sterksel Petra 43 (v. Rocky)

Van Bouw Rocky toont CRV op de NRM 2019 een dochtergroep bestaande uit vaarzen, tweedekalfs- en derdekalfskoeien. Rocky komt uit dezelfde koefamilie als Finder, die ook met een dochtergroep te zien is op de NRM. Bouw Rocky is op dit moment de hoogste dochtergeteste stier voor levensduur. De Rockydochters zijn zeer laatrijp en gezond, waardoor zij hun producties makkelijk aankunnen en zeer efficiënt produceren.

Bastiaan Vernooij en Ben Knoef selecteerden de groep van Rockydochters. ‘Ze worden elke lactatie beter’, verwoordt Ben. Dat is ook de reden dat hij enthousiast is over de gemengde groep van eerste, tweede en derdekalfskoeien. ‘Ze ontwikkelen zich door, zijn sterk, lang, als vaars al mooi melktypisch en ze hebben een harde bovenbouw. Het is mooi om dat terug te zien in de groep.’ De uiers en benen zijn super, roemt Ben. ‘Het merendeel van de koeien loopt op robotbedrijven. Die veehouders zijn allemaal enthousiast over de Rockydochters.’

‘Rocky dochters hebben super uiers en benen’

Uit de stal van topfokker Jan Bouw

Met stieren als Finder, Snowfever, Final en Rocky, toont Jan Bouw aan dat hij als topfokker zeker een ster heeft verdiend. Wat uit de ‘keuken’ van Jan Bouw komt is synoniem aan kwaliteit. Zijn stieren zijn allround goed en laten geen zwakke punten zien. Het zijn dieren met een internationale afstamming die het in Nederlands-Vlaamse omstandigheden heel goed doen. Complete stieren van hoog niveau met prima gehalten en een puike gezondheid.
Hoe slaagt Jan Bouw erin om zulke aansprekende topstieren te fokken? In een interview in december 2015 gunde hij ons een kijkje in zijn keuken. Wat blijkt? Zijn adviezen uit 2015 zijn nog steeds actueel en uitermate toepasbaar! Voor de beste resultaten heb je namelijk een aantal ingrediënten nodig: de juiste koefamilies, een deskundige ET-specialist, goede verzorging, passie en een vleugje geluk:

Kom de dochtergroep van Bouw Rocky bewonderen op de NRM!
U bent van harte welkom in de stand van CRV op 28 en 29 juni in Zwolle.

 

rocky nrm 2019Bouw Rocky (Shamrock x Goli x Goldwyn)
  • Meester in levensduur
  • Top gezondheid én efficiency in één pakket
  • Positieve gehalten
  • Sterke koeien met capaciteit