Bouw Finder per direct te bestellen

categorie Stierennieuws
22
dec
2015
0
Reacties

De nieuwe lijstaanvoerder bij zwartbont van de afgelopen decemberdraai, Bouw Finder, is nu beschikbaar via de webshop van CRV.

Bouw Finder (Balisto x Epic) is een InSire-stier die op alle fronten excelleert en met 376 NVI op eenzame hoogte staat. Allereerst vererft Finder een fantastische levensduur (+945 dagen). Dat betekent in de praktijk dat zijn dochters gemiddeld maar liefst een jaar en vier maanden langer melk kunnen produceren dan gemiddelde melkkoeien. Doordat Finder naast levensduur een flinke melkplas vererft, geeft hij ook een impuls aan de efficiëntie van de veestapel (+9%).

Finderdochters zullen probleemloos produceren (+9% Better Life Gezondheid), te danken onder meer aan de zeer hoge scores voor uiergezondheid (113), klauwgezondheid (104) en geboortegemak (108). Finder is bovendien een uierspecialist (111) en met 111 punten voor totaal exterieur is het met recht een stier die ijzersterk scoort op alle relevante kenmerken.

Beschikbaarheid
Direct na de indexdraai van december was er vraag naar sperma van Finder. De stier is nu in productie en geïnteresseerde veehouders kunnen hem per direct bestellen.

Vanaf 25 januari 2016 is van Bouw Finder SiryX sperma voor ET/IVP-doeleinden leverbaar. Informeer voor prijzen en beschikbaarheid bij uw veestapeladviseur. Het conventionele sperma van Bouw Finder is leverbaar vanaf 1 maart.

 Bekijk Finder en het overige aanbod