Nadere kennismaking Bouw Finder #NRM2019

categorie Stierennieuws
6
jun
2019
0
Reacties
finderdochter Remarlinda
Hedra Remarlinda 810 (v. Finder)

Bouw Finder debuteerde afgelopen april in de lijst van dochtergeteste stieren met dochters die nog maar net in productie waren. Finder scoort zeer goed voor de gezondheidskenmerken en doordat zijn laatrijpe dochters probleemloos produceren, gaan ze naar verwachting langer mee. Bovendien vererft Finder gemiddeld hogere gehalten. Daarmee is Finder een stier die waarmaakt waar CRV voor staat; het fokken van gezonde en efficiënte koeien.

Met Bouw Finder heeft CRV een stier waar internationaal begerig naar wordt gekeken. Dit dankt Finder aan een zeer complete en op alle fronten hoge vererving. Finder geeft een torenhoge levensduur door, top uiergezondheid, een positieve vruchtbaarheid, klauwgezondheid én ketose. Daar komt ook een flinke productie vet en eiwit bij en de geschiktheid als pinkenstier. Welke veehouder zou zo’n stier niet willen gebruiken?

 

Uit de succesvolle Bouw Goldwyn Femmy familie

Het verhaal achter Bouw Finder is het succesverhaal van Bouw Goldwyn Femmy, de met 90 punten ingeschreven moeder van Snowfever en grootmoeder van Bouw Rocky en Bouw Finder. De koefamilie van Bouw Goldwyn Femmy is niet zomaar een koefamilie. Dat blijkt uit de vele stiermoeders en stieren die CRV nog steeds gebruikt in haar fokprogramma. Opvallend aan de Bouw Goldwyn Femmy-familie is dat nakomelingen zich vaak in toplijsten plaatsen, ook dikwijls als dochtergeteste stieren.

 

Met elke stier raak

Bouw Goldwyn Femmy is een achterkleindochter van de beroemde Ralma Juror Faith (v. Juror). In Nederland heeft Faith haar visitekaartje afgegeven via haar bekende kleinzoon Ralma O-Man CF Cricket (v. O Man). Aan de basis van de Femmy-familie staat haar fokker, Jan Bouw uit Putten. Hij fokte uit Femmy en haar nazaten diverse stieren en stiermoeders. Femmy zelf heeft hij enige jaren geleden verkocht. Bij haar nieuwe eigenaar in Engeland is ze zelfs excellent ingeschreven. ‘Met elke stier is het raak’, zei de Amerikaanse fokker van de Juror Faith family ooit tegen Jan Bouw. ‘Wij hebben die ervaring ook. Femmy spoelde altijd veel embryo’s en werd evengoed heel snel weer drachtig. De sterke vruchtbaarheid is heel typisch voor deze familie.’ Bouw Epic Finola, de moeder van Finder, heeft inmiddels ook familieleden op de CRV testbedrijven lopen en producties van meer dan 11.000 kilo melk als vaars zijn heel gewoon.

Kom de dochtergroep van Bouw Finder bewonderen op de NRM!
U bent van harte welkom in de stand van CRV op 28 en 29 juni in Zwolle.

finderBouw Finder (Balisto x Epic)
  • Zeer goede gezondheidskenmerken
  • Makkelijk te managen koeien
  • Hoge levensduur
  • Internationale stiervader