Mooie resultaten CRV-stieren Belgisch witblauw op NVM 2017

categorie Stierennieuws
26
okt
2017
1
Reacties
Fripon du Buisson Marot
Fripon du Buisson Marot

Tijdens de Nationale Vleesvee Manifestatie in Zwolle, lieten diverse CRV-stieren mooie nakomelingen zien bij Belgisch witblauw. Zonen en dochters van Fripon du Buisson Marot, Cadeau de la Beole, Attribut, Or en Toscan vd IJzer gooiden hoge ogen.

Met Hobart van de Grote Voort van Henk Strijbos uit Hilvarenbeek heeft Fripon du Buisson Marot de kampioen bij de Belgisch witblauw middenklasse (6-12 mnd) afgeleverd. Deze fijne Friponzoon uit een sterke Machinal de Fooz-moeder was allesbehalve ‘over the top’ gevoederd. Integendeel, Hobart heeft nog veel progressiemarge. Met zijn belijnde achterhand en goede rug kon hij de jury overtuigen en behaalde hij het kampioenschapslint.

 

Hobart van de Grote Voort, v. Fripon (Henk Strijbos)

Twee nakomelingen van Toscan vd IJzer op de NVM 2017
Ereprijzen Belgisch witblauw

Andere ereprijzen waren er voor nakomelingen van Cadeau de la Beole, Attribut, Or en Toscan vd IJzer. Zo behaalde Meike van het Oudeland (v. Attribut) van Jaap de Vos uit Ooltgensplaat een mooie eerste plaats bij de vrouwelijke dieren onder de 6 maanden. Meike blonk uit in finesse en type.

De mooi bespierde Tessa (v. Cadeau) van Ronald Wolters uit Lievelde zat heel evenwichtig in elkaar, had een mooie rib en zeer fijne huid. Zij behaalde rubriekswinst in één van de reeksen vrouwelijke dieren tussen 6 en 12 maanden. Van het Oudeland Lieve (v. Or) van Jaap de Vos is ook het vermelden waard. Deze breed bespierde en complete Or-dochter uit een Tatayet-moeder werd voor de reekswinst terecht geklopt door een importvaars uit België.

 

Nakomelingen Belgisch Witblauw stier Toscan vd IJzer

Voor het eerst waren er ook nakomelingen van Toscan vd IJzer op de NVM. Zo behaalde Tirone van Krakehoeve (v. Toscan) van Vleesveebedrijf Krakehoeve uit Weert een verdienstelijke tweede plaats. Tirone blonk uit in een immense breedte in de achterhand.

 

Bekijk ons aanbod aan Belgisch witblauwstieren in onze webshop. 

 

1 reactie

  1. 14 februari 2020 (p keuning) Schreef:

    heb toscan nu voor het eerst gebruikt op een attribut dochter en bambin dochter in september zullen we het zien ben erg benieuwd.