‘Als je koeien geselecteerd zijn, heb je eigenlijk al gewonnen’

18
jun
2015
0
Reacties

Over twee dagen is het zover, de CRV Koe-Expo 2015! U hebt al kunnen lezen over de selectie van de dochtergroepen en de individuele koeien, over de voorbereidingen van onze speakers José en Henk, en Tonnie Vissers heeft zijn licht laten schijnen over de dochtergroepen. Nu nemen we een kijkje achter de schermen bij een deelnemer aan de individuele keuring, Rob Giesen.

Rob zit in maatschap met zijn ouders en broer en zij runnen samen een melkveebedrijf in het Betuwse Angeren. ´We melken ongeveer 100 melkkoeien. Het jongvee wordt uitbesteed aan mijn broer die op de jongveelocatie woont. Zelf werk ik vijf dagen per week bij CRV op de afdeling Klantenservice. Mijn ouders doen dan overdag het werk op de boerderij en ik en mijn broer springen in de ochtenden, avonden en weekends bij. Op drukke dagen neem ik ook wel eens een dag vrij´, aldus Rob.

De CRV Koe-Expo
Rob en zijn familie nemen twee koeien mee naar Den Bosch. Het is voor hen de eerste keer dat ze naar zo´n grote show gaan. ´We zijn dan ook op tijd begonnen met het oefenen’, vertelt Rob. ‘Het is belangrijk dat de koeien goed gewend zijn aan het halster´. De jonge veehouder geeft aan dat hij het belangrijk vindt dat alle koeien hetzelfde behandeld worden. ´De koeien die meegaan naar de CRV Koe-Expo lopen overdag gewoon met het koppel in de wei en worden niet afgezonderd van de rest.’

Verwachtingen
Morgen vertrekt Rob met zijn twee koeien naar de Brabanthallen. Het is zijn eerste grote keuring, dus hij aarzelt om zijn verwachtingen uit te spreken. ´Het niveau is hoog en we zijn niet bepaald door de wol geverfd, maar van de andere kant: wat hebben we te verliezen? We gaan er een leuke dag van maken en we hopen dat de koeien zich laten zien in de ring. Het is al een hele eer dat de koeien geselecteerd zijn om deel te nemen aan de CRV Koe-Expo.’

De twee koeien van Rob zijn aan de beurt in rubriek 3/4, zwartbont middenklasse, ring 1 met catalogusnummers 57 en 62.

De opbouw
Vandaag is de opbouw al in volle gang in de Brabanthallen in ‘s-Hertogenbosch. De koeien voor de dochtergroepen arriveren vandaag en ook de bouw van de stand is al in volle gang. Morgen weer een actueel kijkje achter de schermen!