Weelder Esperanto doorbreekt de grens van 400 NVI!

categorie Stierennieuws
9
aug
2017
1
Reacties
Sanne van Raalte en Peter van de Kamp
Sanne van Raalte en Peter van de Kamp

Met Weelder Esperanto levert de G-Forcedochter Esmonique 38 de allereerste stier ooit die de 400 NVI-grens doorbreekt.  Naast Esperanto komen ook halfbroers Empire en Endurance (v. Bravo) uit de met 85 punten opgenomen G-Force. Esperanto is met zijn 425 NVI de hoogste NVI-stier van Nederland en Vlaanderen en is een topper voor efficiëntie, productie, gezondheid én exterieur. Een alleskunner eigenlijk en dat herkent Peter van de Kamp uit Putten.

 

De Esmonique koefamilie levert koeien met een hoge zelfredzaam­heid. ‘De koeien lopen dag en nacht buiten in de zomer, krijgen een net rantsoen, maar geen luxe. Ongelooflijk zoals Esmonique 38 fokt, een lot uit de loterij’, reageert Peter, die de familielijn nog verder toelicht; na de Esmonique 38 komt een Planet, een Shottle en een met 88 punten opgenomen Lucky Leodochter, die terugvoert op de Esmeralda koefamilie die ook Lava, Novalis en Mascol leverde.

‘De koefamilie wordt elke lactatie beter, in productie én in exterieur’

Een familie met een prettige laatrijpheid, roemt Peter. ‘Je ervaart het belang van een goede koefamilie. De Esmonique’s worden elke lactatie beter, in productie én in exterieur.

 

Een alleskunner

De line-up van fokwaarden van Weelder Esperanto (Final x G-Force, 425 NVI) is imponerend. Weelder Esperanto vererft een extreem hoge efficiëntie (+15%), een uitstekende gezondheid (+9%) en een zeer goed exterieur (114). De dochters van deze InSire Topstier zullen met een levensduurscore van +954 dagen in staat zijn om gemiddeld een ruime lactatie langer te produceren en dat is, gezien zijn hoge melkvererving (+1709 kg), goed nieuws.

1 reactie

  1. 14 augustus 2017 (P. Hoek Spaans) Schreef:

    Goedemiddag, geen verrassing vind ik. Vandaag 400 nvi volgend jaar 500 nvi , maar worden de koeien ook beter? Ik vind van niet. waar zijn de toppers van 2 a 3 jaar geleden? Fokken met stieren die dochters geven die blijven lopen lijkt mij slim. Prince lijkt mij zo’ een stier, maar die levert niet veel zonen.
    Groeten Piet.