Het vernieuwde CRV Mineraal

Voordelen

 • Sneller
 • Beter
 • Eenvoudiger

 

Het vernieuwde CRV Mineraal: sneller, beter, eenvoudiger

Het vernieuwde CRV Mineraal is een oplossing die het huidige CRV Mineraal vervangt en nog beter aansluit op uw wensen en werkprocessen.

Wat levert het mij op?
Veehouders en adviseurs zijn veelvuldig bij de ontwikkeling van het vernieuwde CRV Mineraal betrokken en dat ziet u terug:

 • Sneller: geen dubbele gegevens invoer door met 1 druk op de knop een bemestingsplan op te stellen
 • Beter: het bemestingsplan vult zich automatisch door bijvoorbeeld de automatische koppeling tussen percelen en bodemonderzoeken
 • en Eenvoudiger: een managementtool met meer inzicht in de bedrijfssituatie met het persoonlijk dashboard

Grip op uw mineralen
Met het vernieuwde CRV Mineraal hebt u het hele jaar door moeiteloos inzicht in de mineralenstromen op uw bedrijf.

 • U weet direct wat u maandelijks te wachten staat rond de mest- en mineralenboekhouding
 • U kunt eenvoudig bijsturen om uw mineralenefficiëntie te optimaliseren en zo uw rendement te verhogen
 • U hebt de zekerheid dat uw bemestingsplan het hele jaar up-to-date is. Het inladen van gegevens gaat automatisch, bijvoorbeeld door de koppeling van percelen en bodemonderzoeken.

Heldere animatie
Een heldere animatie laat u in twee minuten zien wat CRV Mineraal voor u kan betekenen.

Meer informatie
Hebt u vragen? Of weet u uw inloggegevens niet meer? Bel dan even met onze Klantenservice, tel: 088 00 24 440.

Het vernieuwde CRV Mineraal: sneller, beter, eenvoudiger

Het vernieuwde CRV Mineraal is een oplossing die het huidige CRV Mineraal vervangt en nog beter aansluit op uw wensen en werkprocessen.

In de nieuwe applicatie zit een adviseursdashboard. Alexandra Feddema van CRV legt in onderstaande filmpje uit wat u hiermee kunt.

Wat levert het mij op?
Adviseurs en veehouders zijn veelvuldig bij de ontwikkeling van het vernieuwde CRV Mineraal betrokken en dat ziet u terug:

 • Sneller: geen dubbele gegevens invoer door met 1 druk op de knop een bemestingsplan op te stellen
 • Beter: het bemestingsplan vult zich automatisch door bijvoorbeeld de automatische koppeling tussen percelen en bodemonderzoeken
 • en Eenvoudiger: een managementtool met meer inzicht in de bedrijfssituatie van uw klanten met uw persoonlijk dashboard.

CRV Beeld_web

Grip op mineralen
Met vernieuwde CRV Mineraal hebt u het hele jaar moeiteloos inzicht in de mineralenstromen op de bedrijven van uw klanten.

 • U hebt de zekerheid dat het bemestingsplan van uw veehouders het hele jaar up-to-date is. Gegevens worden automatisch ingeladen, bijvoorbeeld door de koppeling van percelen en bodemonderzoeken.
 • U hebt snel inzicht in de mest- en mineralenruimte van uw klanten.
 • U kunt uw klanten optimaal adviseren en begeleiden zonder dat u onnodig veel tijd kwijt bent aan het in orde maken van de mestboekhouding.

Meer informatie
Hebt u vragen? Of weet u uw inloggegevens niet meer? Bel dan even met onze Klantenservice, tel: 088 00 24 440.

De bijdrage voor deelname aan CRV Mineraal is opgebouwd uit vaste en variabele kosten.

Module mestbeleid (crv mineraal)    
CRV Mineraal deelname/aanvraag (inclusief bemestingsplan) per bedrijf per jaar € 82,80
CRV Mineraal deelname/aanvraag 1e-200e dier per aanwezig dier per jaar € 0,90
CRV Mineraal deelname/aanvraag 201e-400e dier per aanwezig dier per jaar € 0,45
CRV Mineraal deelname/aanvraag 401e-600e dier per aanwezig dier per jaar € 0,22
CRV Mineraal deelname 601e dier en daarboven per aanwezig dier per jaar € 0,00

De KringloopWijzer is een kosteloos onderdeel van CRV. Ben u deelnemer aan VeeManager Compleet, dan is CRV Mineraal (vaste en variabele kosten) inclusief.

Aanmelden voor CRV Mineraal
Aanmelden voor dit product kan alleen schriftelijk: download het aanmeldkaartje.

Bekijk de volledige tarievenkaart van CRV

De online module CRV Mineraal is altijd actueel, bij wijzigingen in wetgeving wordt de module automatisch aangepast door CRV. Het is hét antwoord op de regelgeving vanuit Nederland en Europa. Met de module Mestbeleid kunt u snel voldoen aan de eisen van het mestbeleid.

Bij de ontwikkeling van de module Mestbeleid werkt CRV nauw samen met:

 • zuivelorganisaties
 • grondlaboratoria
 • Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO)
 • voer- en kunstmestleveranciers

BEX
Wilt u werken met bedrijfsspecifieke excretie (BEX)? Dat kan met een extra optie die in CRV Mineraal zit. Met BEX wordt de stikstof- en fosfaatproductie van de veestapel berekend op basis van de efficiëntie van het voer. Naast bodemonderzoeken kunnen in het programma ook de voer- en kuilgegevens ingelezen worden.

Derogatie
Derogatie is een uitzondering op de vastgestelde stikstofnorm van de Europese Nitraatrichtlijn. Wanneer u aan de eisen voldoet mag u meer stikstof uit dierlijke mest per hectare voerdergrasland toedienen. U hoeft enkel wat aanvullende gegevens toe te voegen aan uw bemestingsplan om te zien of u aan de eisen voldoet.

Kringloopwijzer
Vanaf 2016 zijn alle melkveehouders verplicht om KringloopWijzer in te vullen. Dat betekent dat begin 2017 alle melkveehouders de KringloopWijzer over 2016 in moeten vullen. CRV wil voorkomen dat u voor de mestboekhouding en het bemestingsplan zaken dubbel moet invoeren. Daarom is CRV Mineraal gekoppeld met de KringloopWijzer, zodat alle gegevens die daar worden ingebracht ook door CRV Mineraal ingelezen worden. Zo voldoet u in een keer aan alle regelgeving met betrekking tot de mestwetgeving en de KringloopWijzer. Bovendien heeft u optimaal inzicht in de mineralenstromen op uw bedrijf. Eenvoudiger kan het niet!

Grondgebondenheid
Het rekenmodel Grondgebondenheid binnen CRV Mineraal is gebaseerd op de rekenmethode voor ‘Grondgebonden groei melkveehouderij’ van staatssecretaris van Economische Zaken (EZ). De beperking van grondeloze groei staat in een zogenoemde AMvB (Algemene Maatregel van Bestuur) die van kracht is sinds 1 januari 2016.

In de nieuwe applicatie zit een automatische koppeling percelen en bodemonderzoeken. Alexandra Feddema van CRV legt in onderstaande filmpje uit wat u hiermee kunt.

 

Er zijn veel veranderingen in de wet- en regelgeving rondom mest- en mineralenboekhouding. Recent heeft de zuivel het het fosfaatreductieplan bekendgemaakt. Daarbij is een van de mogelijkheden de GVE-reductieregeling. De kortingsregeling van 90 procent op te veel geproduceerde melk blijft overeind. Melkveehouders krijgen de mogelijkheid vrijwillig voor de GVE-reductieregeling te kiezen.

Nieuw: aantallen GVE’s te bekijken in CRV Mineraal
Het vernieuwde CRV Mineraal biedt nu een extra optie: het GVE Overzicht. Hiermee zien veehouders direct wat de aantallen GVE’s op het bedrijf waren op de peildatum van 2 juli 2015 en wat de huidige aantallen GVE’s zijn.

screendump-mineraal-gve-overzicht

 Lees het nieuwsbericht ‘Hoeveel koeien kunt u houden in 2017

Ervaringen

Veehouder Auke Bootsma over efficiëntie

‘Met efficiënt fokken zoeken we de grenzen op. Dan moet je optimaliseren om aan melk te winnen, tegen weinig mest, en toch niet op gezondheid te verliezen.’

Melkveehouder Auke Bootsma, Tzum

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR