Verbeterd roodbont

Hét enige originele vleesveeras

Voordelen

Fokken met verbeterd roodbont? Bekijk het CRV aanbod hier.
  • origineel Nederlands vleesveeras
  • hoog slachtrendement

Verbeterd roodbont is een Nederlands ras met een vrij korte historie. Het is ook het enige originele Nederlandse vleesveeras: gefokt vanuit de roodbonte mrij naar luxe vleesvee. Verbeterd roodbont staat bekend om haar goede karakter: de dieren zijn handzaam en rustig.

De raszuivere dieren zijn dubbelbespierd, fijn van bot en leveren een hoog slachtrendement. De kalveren worden over het algemeen via een keizersnede op de wereld gebracht. In 2014 is het plan ‘Meer natuurlijke geboorten’ gepresenteerd, de komende jaren ligt de nadruk dan ook op het fokken van verbeterd roodbont die voldoende maat en lengte in het karkas behouden, maar makkelijker natuurlijk afkalven. Er is (nog) niet veel ervaring met gebruikskruising.

Bekijk hier ons aanbod verbeterd roodbont

Bron:

Interesse in verbeterd roodbont?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 00 244 40.

Ervaringen

Geert Demasure over fokkerij
“We streven in onze bedrijfsvoering niet zo zeer naar uitersten maar eerder naar een optimum en dat zowel in het management als in de fokkerij”
Geert Demasure, fokker Belgisch witblauw, Avelgem

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR