Montbéliarde

Focus op zelfredzaamheid

Voordelen

Montbéliarde kruisen
  • Productie vasthouden
  • Gezondheid verbeteren
  • De beste dieren uit eigen fokprogramma

Net als fleckvieh is montbéliarde een dubbeldoelkruisingsras dat snel aan populariteit wint. CRV presenteert u via zijn eigen fokprogramma de beste stieren die helemaal passen op het moderne melkveehouderijbedrijf; u hebt er nauwelijks omkijken naar.

Sober en sterk
Montbéliarde is een dubbeldoelras dat oorspronkelijk uit Frankrijk komt en – net als fleckvieh – de simmentaler als basis heeft. Bij het fokken van dit ras is meer voor melk gekozen, waardoor de montbéliarde gemiddeld minder bespierd is. Het zijn sobere dieren die een sterke overlevingsdrang laten zien.

Bent u op zoek naar een kruisingsras waarmee u de productie vasthoudt en de gezondheid verbetert, dan is montbéliarde een bijzonder goede keuze. In Tsjechië heeft CRV een fokprogramma voor montbéliardes, waarbij de selectie van dieren voornamelijk plaatsvindt op bedrijven met meer dan 400 koeien. Zo kunnen we selecteren op zelfredzame dieren die passen bij het moderne veehouderijbedrijf.

In kruisingen laten onze montbéliardes een mooie melkproductie met een prima vet-eiwitverhouding zien, een laag celgetal en goede vruchtbaarheid. Het ras laat zich perfect kruisen met holstein en brown swiss.

Aanbod
Bekijk hier het aanbod montbéliardes van CRV.

Interesse in kruisen met montbéliarde?
Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 0024440.

 

 

 

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR