Marchigiana

Enorme dieren met lange levensduur

Voordelen

Fokken met Marchigiana? Bekijk het aanbod van CRV
  • Enorme hoogtemaat
  • Vriendelijk en rustig karakter

De marchigiana is van oorsprong een Italiaans bergras. Marchigiana’s zijn wit van kleur en hebben een zwarte staartpunt en zwarte neus. Het is een vleesveeras dat bekend staat om haar zeer snelle groei en goede kwaliteit van vlees. Het ras onderscheidt zich van andere rassen door hun enorme hoogtemaat en evenwichtige bespiering van de rassen, wat resulteert in een hoog eindgewicht. Uniek aan de Marchigiana is het pigment van de dieren. Ze hebben een witte vacht, maar een zwarte huid waardoor ze nooit verbranden in de zon.

De marchigiana is zelfredzaam en kan zich goed redden in uitgestrekte gebieden. Het beenwerk is zeer hard en het ras kent vrijwel geen geboorteproblemen. Daarbij zijn de dieren zeer vruchtbaar en kennen ze een lange levensduur: het is niet ongewoon marchigiana’s van 15 of 20 jaar tegen te komen die elk jaar zijn afgekalfd.
Marchigiana’s hebben goede eigenschappen door te geven bij het kruisen:

  • goede vruchtbaarheid
  • makkelijke geboortes
  • vriendelijk en rustig karakter

Bekijk hier ons aanbod

 

Bronnen:

Interesse in marchigiana?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 00 244 40.

Ervaringen

Geert Demasure over fokkerij
“We streven in onze bedrijfsvoering niet zo zeer naar uitersten maar eerder naar een optimum en dat zowel in het management als in de fokkerij”
Geert Demasure, fokker Belgisch witblauw, Avelgem

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR