Lakenvelder

De duurzame koe

Voordelen

Interesse in fokken met Lakenvelder
  • Bijzonder Oudhollands veeras
  • Hoge duurzaamheid, goed afkalfgemak en beste vleeskwaliteit

De lakenvelder is van oudsher een duurzame koe met een bijzondere aftekening. Een lakenvelder is geheel zwart of rood met de kenmerkende witte band. Het ras is fijngebouwd en wat kleiner dan vele andere Nederlandse veerassen. Er zijn types die meer naar melktypisch en types die meer naar vleestypisch neigen. Lakenvelders worden vooral gehouden voor de vleesproductie en als zoogkoe.

De lakenvelder is een zeer oud Nederlands ras. Vroeger werden lakenvelders vooral door de adel aangehouden, waardoor ze ook wel bekend staat als kasteel- of parkrund. Lakenvelders hebben van nature een rustig en nieuwsgierig karakter. De runderen zijn ook goed mak te krijgen door ‘opvoeding’.

De lakenvelder staat bekend om haar duurzaamheid. Lakenvelders die probleemloos tien jaar of ouder worden zijn geen uitzondering. Het ras kalft gemakkelijk af en kent een beste vleeskwaliteit.

Bekijk hier ons aanbod lakenvelders

Bronnen:

Interesse in Lakenvelder?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan contact op met uw veestapeladviseur of met klantenservice: 088 00 24 440.

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR