KringloopWijzer

Voordelen

CRV Mineraal KringloopWijzer
  • Mineralenstroom perfect in beeld
  • Gerichte sturing op efficiënte benutting
  • Gegevens vanuit CRV Mineraal eenvoudig beschikbaar

De KringloopWijzer is een sectorale verplichting vanuit ZuivelNL. Het is opgenomen in de leveringsvoorwaarden van de zuivelfabrieken. En moet ingevuld worden op www.dekringloopwijzer.nl. De KringloopWijzer is in 2014 ingebouwd in CRV Mineraal. Dit gebeurde in een vroeg stadium zodat melkveehouders vroegtijdig konden inspelen op de eisen vanuit de zuivelsector. Maar ook om studiegroepen alvast kennis te laten maken met de KringloopWijzer.

KringloopWijzer over 2013 en 2014
De jaren 2013 en 2014 zijn geen verplichting om de KringloopWijzer in te voeren op www.dekringloopwijzer.nl, maar het is wel mogelijk. De gegevens over de jaren 2013 en 2014 kunnen automatisch ingelezen worden vanaf CRV Mineraal in de KringloopWijzer.
In de VeeManager-module mestbeleid onder het kopje Kringloopwijzer kunt u kiezen voor ‘Overzicht’, hier kiest u bestand opslaan als .exc bestand. U slaat het bestand op op uw computer. Vervolgens kunt u op www.dekringloopwijzer.nl deze bestanden uploaden.

Kringloopwijzer over 2015
Alleen de melkveehouders met een fosfaatoverschot uit hun melkveefosfaatreferentie zijn verplicht tot het invullen van de KringloopWijzer van ZuivelNL, vóór 1 maart 2016.

Indienen kringloopwijzer verlengd tot 1 mei 2016
ZuivelNL kondigde 14 januari 2016 aan dat melkveehouders die de KringloopWijzer moeten invullen (melkveehouders met een fosfaatreferentie groter dan nul) hiervoor twee maanden langer de tijd krijgen. De deadline is nu 1 mei 2016.

Melkveehouders die met CRV Mineraal hun bemestingsplan opstellen, voeren daarvoor gegevens in die ook voor de KringloopWijzer belangrijk zijn. U hoeft geen dubbel werk te doen: de gegevens die u voor uw bemestingsplan al in CRV Mineraal hebt ingevoerd, kunt u eenvoudig uploaden op www.Kringloopwijzer.nl.

Hoe voldoe ik in 3 stappen aan mijn mineralenverplichting?
De site van KringloopWijzer staat nu klaar voor gebruik voor het uploaden van de gegevens. Het uploaden is minder moeilijk dan het misschien lijkt. We helpen u graag een handje. Volg de stappen en kunt u deze taak snel afvinken.

 In 3 stappen uploaden naar de KringloopWijzer (pdf)

Kringloopwijzer over 2016
Vanaf 2016 worden alle melkveehouders verplicht om KringloopWijzer in te vullen. Dat betekent dat begin 2017 alle melkveehouders de KringloopWijzer over 2016 in moeten vullen. CRV regelt het voor u! In de loop van 2016 komen wij met een geheel nieuwe oplossing, die het huidige CRV Mineraal gaat vervangen.

Om te voorkomen dat dat u voor de mestboekhouding en het bemestingsplan zaken dubbel moet invoeren, maakt CRV een koppeling met KringloopWijzer. Zodat alle gegevens die daar worden ingebracht worden ook door CRV Mineraal ingelezen kunnen worden. Zo voldoet u in een keer aan alle regelgeving met betrekking tot de mestwetgeving en de KringloopWijzer. Bovendien heeft u optimaal inzicht in de mineralenstromen op uw bedrijf. Eenvoudiger kan het niet!

Deelnemen of vragen?

Lees hier meer over de module Mestbeleid/CRV Mineraal
Neem bij vragen gerust contact op met de klantenservice op 088 00 244 40.

 

 

 

Ervaringen

Ervaring van Jan en Pauline Niewenhuizen productie en gezondheid
‘VeeManager helpt ons op verantwoorde en innovatieve wijze de productieverhoging te realiseren en nieuwe doelen voor de toekomst te stellen.’

Melkveehouders Jan en Pauline Nieuwenhuizen, Zevenhoven

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR


Publicaties

Empty

Folder KringloopWijzer

Meer informatie kunt u lezen in de folder: KringloopWijzer

DOWNLOADEN