Jersey

Veel melk en hoge gehalten uit minder voer

Voordelen

Jersey in de wei
  • Uitblinkers in efficiëntie
  • De beste stieren uit ons Amerikaans fokprogramma

Voer efficiënt omzetten in melk. Laat dat maar aan jerseys over. Met hun zeer sterke beenwerk zijn ze een prima keus om mee te kruisen. Ze nemen dan ook een prominente plek in in ons kruisingsconcept CrossFit (CrossFit-efficiency).

Eigen fokprogramma’s
CRV heeft in de Verenigde Staten en in Nieuw-Zeeland eigen fokprogramma’s en selecteert uitdrukkelijk dieren op basis van gezondheid en efficiëntie. Hier blinken onze jerseystieren dan ook vanzelfsprekend in uit.

Met de hoge gehalten, harde benen en sterke, gezonde klauwen hebben de jerseys de kwaliteiten in huis om gemakkelijk oud te worden. In Nieuw-Zeeland worden jerseys bovendien veel ingezet bij het kruisen omdat ze de optimale maten hebben en bovendien échte graaskoeien zijn.

Het ras past goed in een rotatiekruising met bijvoorbeeld brown swiss. De Nederlandse productiecijfers zijn prima, met name die van de kruisingsdieren.

Aanbod
Bekijk ons aanbod Jersey

Interesse in kruisen met jersey?
Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met jersey (CrossFit-efficiency).

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 0024440.