Holstein

Uitsluitend absolute topkwaliteit

Voordelen

Zwart- en roodbonte holstein koeien in de wei
  • Hoge levensproductie
  • Voor elke veestapel en elk doel een passende stier

Holstein wordt geroemd om haar hoge melkproductie en goede exterieurkenmerken met vooral uitmuntende uiers. Met holsteins van CRV haalt u genetica van wereldklasse in uw stal. Door de toepassing van genomic selection en het werken met grote aantallen kunnen de foktechnici van CRV scherp selecteren. Daarmee wordt grote genetische vooruitgang geboekt. Zwart- of roodbont, CRV heeft de dieren die in uw veestapel passen.

Toonaangevend fokprogramma
Het fokprogramma van CRV wordt gekenmerkt door:

  • openheid
  • snelheid
  • grote omvang

Ongeveer de helft van de stieren die CRV op merkers onderzoekt, komt uit ons eigen fokprogramma, de Delta-nucleus. De andere stieren die onderzocht worden staan bij veehouders. De stieren die uiteindelijk succesvol zijn als fokstier en die afkomstig zijn uit de Delta-nucleus, zijn te herkennen aan het voorvoegsel ‘Delta’: zoals Delta Atlantic en Delta Fidelity.

Steeds meer veehouders gebruiken volop InSire Topstieren van CRV. Van deze jonge stieren komen daardoor al snel veel dochters aan de melk. Dat resulteert in nog betrouwbaarder fokwaarden voor onze fokstieren.

Toekomstgericht fokken
De foktechnische keuzes binnen het holsteinprogramma worden gemaakt op basis van de totaalindex. Onze foktechnici houden hierbij rekening met de wensen en behoeftes van veehouders. Ze spelen ook in op verwachte veranderingen. Binnen het fokprogramma wordt gezorgd voor voldoende spreiding in de bloedvoering en voor een goede verdeling over de verschillende fokdoelen.

Aanbod
Bekijk het aanbod holstein bij CRV:

Interesse in kruisen met holstein?
Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 0024440.

 

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR