Hereford

Winterhard, sober en gemakkelijk te managen

Voordelen

hereford
  • Goed bespierd
  • Makkelijke afkalvingen
  • Winterhard

De hereford komt oorspronkelijk uit het Zuidwestelijk deel van Engeland. Er zijn zowel gehoornde als ongehoornde dieren. Deze mutatie is eind negentiende eeuw spontaan ontstaan in de Verenigde Staten.

Het roodwit gekleurde herefordras, is een goed bespierd en kwalitatief vleesras met veel diepte en inhoud. De dieren hebben een rustig, handzaam karakter en onderscheiden zich door hun goede moedereigenschappen. Herefords worden vaak extensief gehouden. Temperatuurverschillen vormen geen probleem voor dit ras omdat ze bijzonder hard, taai en sober zijn. De dieren kalven gemakkelijk af en hebben een goede kwaliteit van benen en klauwen. Gezondheidsproblemen komen bij dit sterke ras praktisch niet voor; juist dat is BETTER COWS | BETTER LIFE.

Bekijk ons aanbod hereford

Interesse in hereford?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 00 24 440.

Ervaringen

Geert Demasure over fokkerij
“We streven in onze bedrijfsvoering niet zo zeer naar uitersten maar eerder naar een optimum en dat zowel in het management als in de fokkerij”
Geert Demasure, fokker Belgisch witblauw, Avelgem

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR