Hoe krijg ik sterke dieren met een hoge levensduur?

Voordelen

  • Efficiënter produceren
  • Gezonde veestapel

Streeft u ook naar een melkveestapel die de capaciteit heeft om oud te worden? Een lange levensduur betekent een lange levensproductie.

Melkkoeien die oud worden, zijn het levende bewijs dat het goed zat met hun:

Oudere dieren produceren meer melk dan jonge dieren en zijn daardoor efficiënter. Daarbij produceren ze langer en geven ze meer melk ten opzichte van de energie en tijd die in ze is geïnvesteerd tijdens de opfok.

Een lange levensduur betekent dus een hoge levensproductie.De levensproductie is de som van de melkproductie én de levensduur van het dier. Hierdoor zijn naast productie ook de factoren vruchtbaarheid en gezondheid van groot belang.

Wij zien op steeds meer keuringen oudere koeien die een functioneel exterieur combineren met een mooie productie. Speciaal voor deze groep reiken wij op keuringen de CRV-rendementsprijs uit.

Wat kan CRV voor u betekenen?
Wij kunnen u advies geven om een veestapel met een hoge levensduur te fokken. Daarnaast hebben wij veel aandacht voor het voorkomen van vroegtijdige uitval als gevolg van gezondheid, vruchtbaarheid et cetera. Dit doen wij op basis van de beschikbare managementinformatie.

Resultaat door de juiste oplossing
We ontwikkelen en werken dagelijks aan innovatieve totaaloplossingen, zowel binnen het thema gezondheid als ook op andere aandachtsgebieden:

Deze vijf thema’s maken het verschil voor veel melk- en vleesveebedrijven. In onze benadering van veestapelmanagement komen tevens steeds drie kernwoorden terug: inzicht, plan en verbeter. Onze service loopt hierbij van pure adviesverlening tot het inzetten van specialisten die u helpen een vraagstuk daadkrachtig aan te pakken.

Meer weten over de denk- en werkwijze van CRV? Lees hier alles over de CRV-resultaatwijzer

Meer informatie?
Zit u met een vraagstuk op het gebied van levensduur? Hebt u behoefte aan deskundig advies of wilt u eens van gedachten wisselen? Vul dan voor een vrijblijvend gesprek het formulier in. Wij nemen dan contact met u op.

Wilt u direct meer weten over onze producten/diensten?
Neem dan nu contact op met Klantenservice op 088 00 24 440.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek aanvragen.

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR