Hoe krijg ik dieren die gezond presteren?

Voordelen

  • plezieriger werken en makkelijk managen
  • meer inkomen en concurrentiekracht

Iedere veehouder wil gezonde dieren, want die zorgen voor een vlottere productie en betere groei, geven meer arbeidsplezier en vragen minder werk. Bovendien liggen de productiekosten voor melk en vlees lager.

Een gezonde veestapel vergroot het inkomen en de concurrentiekracht. Daarbij bepalen dierengezondheid en -welzijn ook voor een groot deel het aanzien van de veehouderij in de maatschappij. De samenleving denkt steeds meer mee over de wijze waarop dieren worden gehouden en eist dat hun welzijn is gewaarborgd.

Houdt uw koeien vitaal!
Door slim gebruik te maken van de informatie die u en CRV verzamelen over uw veestapel, kunt u al snel stappen maken in de monitoring en verbetering van de gezondheid van uw veestapel.
Bijvoorbeeld door het gebruik van responders die de herkauwactiviteit van koeien meten of door het gebruik van Better Life Gezondheid kengetallen of DigiKlauw.

Wilt u ook werken aan een gezondere veestapel?
Wij helpen u graag bij het realiseren van een gezondere veestapel:

  • we brengen de gezondheid in beeld met behulp van cijfers
  • we zorgen dat de volgende generatie gezonder is dan de huidige
  • we werken preventief: voorkomen in plaats van genezen
  • we hebben veel aandacht voor advies en stemmen dit af met andere belangrijke bedrijfsadviseurs als mengvoederleveranciers en dierenartsen

Resultaat door de juiste oplossing
We ontwikkelen en werken dagelijks aan innovatieve totaaloplossingen, zowel binnen het thema gezondheid als ook op andere aandachtsgebieden:

Deze vijf thema’s maken het verschil voor veel melk- en vleesveebedrijven. In onze benadering van veestapelmanagement komen tevens steeds drie kernwoorden terug: inzicht, plan en verbeter. Onze service loopt hierbij van pure adviesverlening tot het inzetten van specialisten die u helpen een vraagstuk daadkrachtig aan te pakken.

Meer weten over de denk- en werkwijze van CRV? Lees hier alles over de CRV-resultaatwijzer

Meer informatie?
Zit u met een vraagstuk op het gebied van gezondheid? Hebt u behoefte aan deskundig advies of wilt u graag eens van gedachten wisselen? Vul dan voor een vrijblijvend gesprek het contactformulier in en wij nemen contact met u op.

Wilt u direct meer weten over onze producten/diensten?
 Bel even met Klantenservice op 088 00 24 440.

Ja, ik wil graag een vrijblijvend gesprek aanvragen.

 

Ervaringen

Ervaring van Jan en Pauline Niewenhuizen productie en gezondheid
‘Een gezond dier dat lekker in haar vel zit, heeft een hoge productie en gaat langer mee.’

Melkveehouder Jan Nieuwenhuizen, Zevenhoven

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR