CRV fokkerijgetallen

Gemakkelijk fokken op gezondheid en efficiëntie

Voordelen

Better Life kengetallen: gemakkelijk fokken op efficiëntie en gezondheid
  • Unieke praktische kengetallen
  • Stierscore in één oogopslag zichtbaar
  • Handvat om te fokken

CRV streeft ernaar om veehouders te helpen bij het fokken van een gezonde, winstgevende veestapel. Daarbij heeft zij duurzaamheid hoog in het vaandel staan. In gesprekken met veehouders gaven velen aan dat hun fokdoel is afgestemd op efficiëntie en gezondheid. Om hieraan gehoor te geven ontwikkelden we de CRV fokkerijgetallen.

De CRV fokkerijgetallen zijn relevante getallen: ze helpen u bij het fokken van een duurzame en toekomstbestendige veestapel.

Veestapels worden groter, veehouders krijgen meer werk en daarom is er een grote vraag naar een gezonde, probleemloze veestapel. Met CRV Gezondheid kan er een gezondere en gemakkelijk te managen veestapel worden gefokt. De behandeling van individuele dieren kost aanzienlijk minder werk en u kunt zich richten op het managen van de veestapel.

Het kengetal maakt gebruik van de volgende fokwaarden:

  • uiergezondheid,
  • klauwgezondheid,
  • ketose
  • dochtervruchtbaarheid
  • geboortegemak,
  • afkalfgemak,
  • en levensvatbaarheid.

Hoe hoger het getal, hoe hoger het percentage gezonde dieren in vergelijking met het populatiegemiddelde. Het voordeel van het gebruik van stieren die hoog scoren op gezondheid is dat de veestapel gemakkelijker te managen is en dat koeien een hogere gemiddelde leeftijd bereiken. Dochters van een stier met +5% geven u een voordeel van € 80,- in het leven van een koe.

Nog makkelijker fokken met Better Life Gezondheid

 

 

 

Lees hier nog meer over CRV Gezondheid

Efficiëntie is een van de belangrijkste factoren voor de hedendaagse fokkerij. CRV Efficiëntie draagt bij aan een beter gebruik van voer en verlaagt de voerkosten.
Het geeft aan hoe efficiënt een melkkoe voer in melk omzet tijdens haar leven.

Voor de berekening van CRV Efficiëntie spelen vooral melkproductie, levensduur en voeropname (verbeterd) een belangrijke rol, maar ook de fokwaarden persistentie, laatrijpheid, tussenkalftijd en afkalfleeftijd vaarzen worden meegenomen.Hoe hoger de score, hoe hoger de efficiëntie. Dochters met een hoge efficiëntie produceren meer melk per kilogram voer. Een stier met een score van +5% geeft u een economisch voordeel van € 225,- in de levens van zijn dochters.

De voordelen van Better Life Efficiëntie

Lees hier nog meer over CRV Efficiëntie

Ervaringen

Gert Lekkerkerker over CRV Efficiëntie
“De CRV-fokkerijgetallen bieden zeker meerwaarde. Maar het is uiteindelijk het vakmanschap van de boer dat bepaalt of een koe écht uitblinkt. De getallen helpen daarbij wel. Zeker als je alles in orde hebt op je bedrijf, dan komen er zo echt wel goeie koeien uit.”
Melkveehouder Gert Lekkerkerker, Harmelen

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR