CRV Elite-embryo’s

Uw veestapel snel naar genetisch topniveau

Voordelen

Delta Satelliet
  • Haal nieuwe bloedlijnen in uw stal
  • Vaarskalveren met een hoge genetische aanleg
  • Gratis intensieve begeleiding van CRV
  • U betaalt alleen de transplantatiekosten

Met CRV Elite naar een maximale genetische vooruitgang

U wilt de erfelijke aanleg van uw veestapel fors verbeteren? Dat kan met een relatief lage investering én veterinair veilig door gebruik te maken van embryo’s van het fokprogramma van CRV via CRV Elite. Een betere veestapel draagt bij aan een beter economisch resultaat van uw bedrijf. Daarbij passen koeien die efficiënt en gezond een hoge levensproductie realiseren. Uw doel om uw veestapel te verbeteren met embryo’s gaat hand in hand met het doel van CRV om steeds betere stieren aan te bieden.

 

Hoe werkt CRV Elite?

Als deelnemer aan CRV Elite haalt u met een relatief lage investering én op een veterinair veilige manier, nieuwe bloedlijnen met de hoogste fokwaarden in uw veestapel. Door alleen het ondereind van de koeien te bestemmen als ontvangsters voor embryo’s, versnelt u de genetische vooruitgang extra. Koeien die u normaal gesproken insemineert met een vleesras, leveren nu een kalf op met een hoge fokwaarde!
U ontvangt jaarlijks minimaal vijfentwintig embryo’s op uw bedrijf. Deelnemende bedrijven krijgen gratis (intensieve) begeleiding van CRV op het gebied van fokkerij, vruchtbaarheidsmanagement en kalveropfok. Ook op deze manier kunt u uw bedrijfsresultaten verbeteren.

 

Wat krijgen de CRV Elite-bedrijven?

Als CRV Elite-deelnemer betaalt u alleen voor het inzetten van de embryo’s (klik hier voor het actuele tarief voor transplantatie). De embryo’s zijn dus gratis en ook de voorrijkosten en het keuren van ontvangsters betaalt CRV. Daarnaast neemt CRV de kosten voor de merkertesten van de Elite-kalveren voor haar rekening. Voor de Elite-kalveren die CRV terugkoopt (stierkalveren én vaarskalveren), ontvangt u een marktconforme vergoeding van €500. De stierkalveren die na typering (merkertest) niet interessant zijn voor het CRV-fokprogramma, voert u verplicht af naar de kalvermesterij. U ontvangt €100 vergoeding van CRV en natuurlijk de verkoopopbrengst van het kalf via uw handelaar. De vaarskalveren die CRV niet selecteert voor het CRV-fokprogramma, blijven uw eigendom.

Met CRV Elite maakt u een grote stap naar een betere erfelijke aanleg en nieuwe koefamilies op uw bedrijf.

Interesse in deelname?

Heeft u interesse in deelname? Bespreek de mogelijkheden met uw eigen veestapeladviseur. Of neem contact op met één van de CRV Elite-coördinatoren, zie tabblad ‘Deelname’ voor hun gegevens.
Ook vindt u meer informatie op de volgende tabbladen.

 

Ontvangster melden

Bent u al deelnemer en wilt u een ontvangster melden? Klik hier.

Inzetstrategie embryo’s

Binnen het CRV Elite-programma kunt u kiezen voor roodbont of zwartbont. Vervolgens kiest u uit de segmenten Better Life Gezondheid, Better Life Efficiëntie of hoornloosheid.
Koeien geven de beste kans om uw Elite-embryo’s uit te laten groeien tot waardevolle kalveren. U bepaalt zelf, eventueel samen met uw CRV Elite-specialist, welke koeien u als ontvangster aanbiedt. De transplanteur zet embryo’s in bij gezonde, vruchtbare koeien. Het is belangrijk dat een ontvangster volkomen gezond is en een regelmatige cyclus heeft. Ook mag het dier niet vaker dan één keer geïnsemineerd of getransplanteerd zijn in de huidige lactatie.
In bijgaande checklist vindt u een handig overzicht van alle eisen aan de Elite-ontvangsters.

 

Interesse in deelname?

Heeft u interesse in deelname? Bespreek de mogelijkheden met uw eigen veestapeladviseur. Of neem contact op met één van de CRV Elite-coördinatoren, zie tabblad ‘Deelname’ voor de gegevens.

Ook vindt u meer informatie op het volgende tabblad. 

Hoe wordt u deelnemer aan CRV Elite?

Het CRV Elite-programma staat voor een win-winsituatie: u krijgt de beste embryo’s met de hoogste genetische vooruitgang. CRV werkt met uw hulp aan stieren die wereldwijd tot de top behoren. Het aantal embryo’s dat voortvloeit uit het fokprogramma van CRV is beperkt. Deelname aan CRV Elite is daarom niet voor iedereen mogelijk.
Niet alle bedrijven die voorheen embryo’s van CRV hebben ingezet, komen automatisch in aanmerking voor CRV Elite. Anderzijds krijgen ook bedrijven die niet eerder embryo’s hebben ingezet, de kans om deelnemer te worden.

 

Wat zijn de eisen?

U moet als CRV Elite-bedrijf aan diverse criteria voldoen.

  • Een Elite-bedrijf is gecertificeerd vrij van leptospirose, BVD en IBR (enten is toegestaan), heeft de status ‘onverdacht’ voor neospora en salmonella en voor paratuberculose minimaal ‘status A’. Ook is het bedrijf deelnemer aan het openbaar register van Veeonline.
  • Het Elite-bedrijf heeft een goed bedrijfsmanagement met een gezonde en vruchtbare veestapel. Er zijn geen structurele vruchtbaarheidsproblemen. U geeft CRV toestemming om STO Bedrijfsoverzicht, MPR SnelZicht en MPR Voeding te bekijken via de CRV Dier app of VeeManager. U registreert de drachtigheden op een plek die gewenst is voor CRV, zoals  CRV Dier of VeeManager.
  • Een Elite-bedrijf scoort minimaal 80 procent bij de jaarlijkse KalfOK-score. Ook beoordeelt CRV de gehele kalveropfok
  • Ten slotte zet een Elite-bedrijf minimaal 25 Elite-embryo’s per jaar in. Vanwege efficiëntie van begeleiding heeft CRV een sterke voorkeur voor bedrijven die minimaal 40 embryo’s per jaar kunnen inzetten.

Klik hier voor een uitgebreid overzicht van alle eisen.

 

Aanmelden

Wilt u zich aanmelden? Bespreek de mogelijkheden met uw eigen veestapeladviseur. Of neem contact op met één van de CRV Elite-coördinatoren (zie onder).

Helga Flapper – Coördinator Noord

Tel. 06-22 49 83 46
E-mail: helga.flapper@crv4all.com

Melanie Cremers – Coördinator Zuid

Tel. 06-13 64 16 33
E-Mail: melanie.cremers@crv4all.com

CRV Elite

 

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR