Brown Swiss

Serieus werk maken van duurzaamheid

Voordelen

Brown swiss in de wei
  • Internationaal geselecteerde stieren die het best in Nederland passen
  • Snelle vooruitgang op beenwerk en klauwen

Wie streeft naar een duurzamere veestapel, moet zijn oog eens laten vallen op brown swiss. De uitstekende been- en klauwvererving maken de brown swiss voor veel veehouders de ideale kandidaat om snel vooruitgang te boeken op dit gebied. Met de CRV-topselectie voor brown swiss haalt u meteen stieren van wereldformaat in huis.

Voor brown swiss werkt CRV nauw samen met New Generation, een van de grootste brown-swisspartijen in de wereld, gevestigd in Amerika. New Generation voert een groot en progressief fokprogramma waarbij de beste dieren uit zowel Amerika als Europa gebruikt worden. Jaarlijks worden er circa twintig genomicstieren ingezet. In Nederland is New Generation vooral bekend vanwege haar populaire stieren Vigor en Brookings.

Duurzaamheidstopper
Brown swiss scoort met zijn goede beenwerk en sterke klauwen ver bovengemiddeld. Daarnaast levert het ras voldoende melk met hoog eiwit en een goed gehalte aan kappa-caseïne. Qua type sluit brown swiss prima aan bij holstein, maar de bloedvoering van het ras is totaal anders, waardoor bij kruisen het heterosiseffect optimaal is. CRV selecteert samen met New Generations in de Verenigde Staten internationaal de stieren die het best passen bij de Nederlandse omstandigheden. Via het kruisingsconcept CrossFit kiest u het kruisingstype dat het best bij u past (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Veredelingskruising populair
Een kruising die in de praktijk prima bevalt, is holsteindieren één keer kruisen met brown swiss en vervolgens weer terugkruisen naar holstein. Deze zogenoemde veredelingskruising heeft een positief effect op de kwaliteit van de benen en klauwen.

 Bekijk ons complete aanbod brown swiss

Interesse in kruisen met brown swiss?
Ons kruisingsconcept CrossFit geeft diverse opties voor kruisen met brown swiss (CrossFit-efficiency en CrossFit-gezondheid).

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan contact op met uw veestapeladviseur of met klantenservice: 088 00 24 440.

 

Ervaringen

Jos en Ingrid Knoef over levensduur
‘Betrouwbare fokwaarden vormen de basis voor duurzame fokkerij.’

Melkveehouders Jos en Ingrid Knoef, Geesteren

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR


Publicaties