Blonde d’Aquitaine

Gezonde en snelle groeiers

Voordelen

Blonde d'Aquitaine
  • makkelijke natuurlijke geboortes
  • snelle groei van kalveren

Blonde d’Aquitaine wordt zowel vaak gekruist als gefokt in de zuivere fokkerij. Het ras is een samensmelting van de rassen:

  • de Garonaisse,
  • de Quercy
  • en de Blonde van de Pyreneeën

Kruising van deze drie onderrassen met enkele andere rassen, als limousin en charolais maakt de blonde d’Aquitaine zoals wij deze nu kennen.

De enorme maat en lengte van de blonde d’Aquitaine zorgen voor een zeer hoge eindgewichten. Het slachtrendement van de tarwekleurige dieren is goed en de vetaanzet gering. Het geboorteverloop is in de zuivere fokkerij gemakkelijk, door de ruime bekkens. De kalveren zijn eenkleurig vaal. Werkelijke spieraanzet begint na enkele weken.

Blonde d’Aquitaine staat bekend als gezond ras met weinig problemen, goede vruchtbaarheid en een hoge groeisnelheid. Deze prestaties bereiken zij al op een karig rantsoen. Dit maakt het ras geschikt voor begrazing van natuurterreinen. Vanwege de goede eigenschappen kiest men ook in de biologische vleesveehouderij vaker voor het Blonde d’Aquitaine ras.

Bekijk ons aanbod blonde d’Aquitaine

Bronnen:

Interesse in kruisen met Blonde d’Aquitaine?

Wilt u meer informatie of hebt u vragen over de beste kruising en/of strategie voor uw fokdoel? Of wilt u een vrijblijvend gesprek met een fokkerijadviseur?

Neem dan direct contact op met uw veestapeladviseur of met Klantenservice op 088 00 244 40.

Ervaringen

Jos Bax over blonde d'Aquitaine
Het afkalfgemak van de blonde d’Aquitaine is voor mij een heel belangrijke raseigenschap.
Veehouder Jos Bax, Luyksgestel

Klantenservice

088 00 24 440

BEL MIJ

Bel mij

MAIL ONS

Stuur ons een bericht

ZOEK UW VEESTAPELADVISEUR