Programma CRV-vrouwendag 2015

CRV-vrouwendag: U komt toch ook (weer)?

Het complete programma voor de CRV-vrouwendag in Nederland is bekend!

Programma  
12.00 uur Ontvangst op de CRV-Boerinmarkt met koffie en broodje
12.25 uur Welkom + opening
12.30 uur Inleiding door 'cowmunicator' Ronald Rongen: koeien naar de melkstal of melkrobot
13.30 uur Workshop I
15.00 uur FEMtalk (live talkshow met inspirerende boerinnen)
15.50 uur Thee/koffiepauze op de CRV-Boerinmarkt
16.30 uur Workshop II
18.00 uur Boerinbuffet (op de CRV-Boerinmarkt)
19:00 uur Einde

 Meld u hier aan!

Spreker op de CRV-vrouwendag: *Petra Groot Nibbelink 
Krijg (meer) inzicht in uw eigen energiebronnen en energieslurpers én verbeter uw energieniveau met de inleiding en workshop Énergie en Vitaliteit van Petra Groot Nibbelink.

Petra Groot Nibbelink is opgegroeid op een melkveehouderij in de Achterhoek. Ze is 12 jaar werkzaam binnen het bankwezen en woonachtig in Amsterdam. Eén van haar grootste passies is de combinatie van energie & vitaliteit.

Hoe haal je het beste uit jezelf? Wat zijn je bronnen van energie en wat zijn de energievreters in je leven?

Haar eigen zoektocht naar meer energie heeft o.a. tot gevolg gehad dat ze 4 keer de Alpe d’Huez heeft beklommen voor het goede doel en zelfstandig onderneemster is geworden. Ze geeft workshops om haar ervaringen te delen en de deelnemers handvatten te geven om zelf ook energieker door het leven te gaan.

De workshop
Petra zal in haar inleiding en workshop een link leggen tussen energie en de uitdagingen op de boerderij waar u voor staat en hoe u dit allemaal optimaal kunt managen. Zoals 7 dagen per week werken met vaak een druk gezinsleven ernaast, administratie, sociaal leven, familie, et cetera. Vervolgens volgt een interactief gedeelte waarbij alle deelnemers zelf een energiecheck invullen. Hierna worden deze ervaringen in kleine groepjes met elkaar gedeeld. Kortom, een energieke afsluiting van de CRV-Vrouwendag 2015.

Workshops  
Zit het in haar? NIEUW! Efficiëntie is hét thema voor de komende jaren. Het beste – en liefst zo min mogelijk jongvee - opfokken is daarbij het doel omdat dit ruimte geeft voor groei in melkproductie en tegelijk de opfokkosten minimaliseert. Maar welk kalfje heeft het in zich om een echte topper te worden? In deze workshop leert u hoe een simpele DNA test u hierbij kan helpen. En van een boerin hoe zij de test gebruiken op hun bedrijf.
Wordt mest meester
NIEUW!
Hebt u al inzicht in de mineralenstromen op uw bedrijf? Wilt u graag handvatten om het mestmanagement meester te worden? In deze workshop gaan we aan de slag met de basis van de mestboekhouding. Doorspekt met praktische tips om dit nog sneller, beter en eenvoudiger te doen.
Insemineren is vakmanschap - hoe werkt ki? De inseminatoren van CRV zijn allemaal praktische vakmannen én -vrouwen in KI en vruchtbaarheid. Maar hoe gaat zo’n inseminatie precies in zijn werk? En wat doet en voelt de inseminator eigenlijk in de koe? In deze workshop laten we zien én voelen wat er gebeurt bij onze KI!
MPR voor beginners MPR geeft veel informatie over de productie en gezondheid van de veestapel. Maar hoe werkt de MPR? Wat doet de monsternemer en kun je dit ook zelf doen? En wat kun je met een MPR-uitslag ? In deze workshop gaan we stap voor stap door de MPR en de uitslag. Zodat het leuk wordt om mee te kijken en iets te doen met de uitslag!
Trots op mijn bedrijf Bent u ook trots op uw bedrijf? En wilt u dat graag delen maar weet u niet hoe of waar te beginnen? Schrijf u dan in voor deze workshop. U krijgt van een actieve boerin veel voorbeelden en tips hoe dit aan te pakken. En u neemt een uniek kijkje in de social media keuken van CRV, met de toppers én floppers. Share and like!
Koe fotograferen In deze workshop leert u van een echte koeienfotograaf de kneepjes van het vak. Wat komt er allemaal bij kijken om die koe zo mooi mogelijk op de foto te krijgen? Of een prachtige sfeerplaat te maken? Na de uitleg gaan we aan de slag met het bespreken van uw eigen foto's. Let op: Na aanmelding vragen we u per e-mail een aantal foto's aan te leveren van op of rond uw boerderij!
Inspiratieworkshop 'Gastvrijheid'
NIEUW!
* Deze workshop wordt alleen in Giesenburg gegeven. *
In september 2013 stond 'horecaboerin' Christa Migchels in De Boerin. Christa is op de boerderij opgegroeid, volgde een horecaopleiding en runt sinds 2008 een restaurant, conferentiezalen en hotel in de herberg bij hun boerderij. Ook van plan om gasten aan huis, op de camping of in een winkel te ontvangen, of hier een volgende stap in te maken? Laat u inspireren door Christa!
Inspiratieworkshop 'Persoonlijke ontwikkeling'
NIEUW!
Angeli van Bergen stond in maart 2013 in de boerin. Angeli cijferde zichzelf jarenlang weg, tot ze voor zichzelf koos en met het programma Obese aan zichzelf ging werken. Ze viel af van 173 naar 90 kilo en heeft nu een eigen bedrijf: Reset your Life. Wilt u ook het roer omgooien of gewoon weten hoe het nu met Angeli gaat? Schrijf in en vraag het haar!
Inspiratieworkshop 'Boerin in bestuur'
NIEUW!
Tanja van de Ven-Vogels is boerin en voorzitster van ZLTO afdeling Laarbeek. Om, zoals ze zelf zegt, niet alleen voor zichzelf bezig te zijn maar ook voor de maatschappij en om haar horizon te verbreden. Spreekt dit je aan en wil je zelf ook stappen zetten in bestuur of politiek? Schuif aan bij de workshop van Tanja!
Een sappig verhaal
NIEUW!
* Deze workshop wordt alleen in Giesenburg gegeven. *
Waarom wordt een koe van het ene rietje wel drachtig en van het andere niet? Bestaat er zoiets als uitgerust zaad? En hoe kies ik uit alle stieren de beste stieren voor mijn veestapel? In deze workshop gaan we op onderzoek uit naar het antwoord op al deze vragen én op al jullie vragen over stieren en fokkerij!

 Meld u hier aan!