Uniek CRV-programma op Agriflanders

categorie Persbericht
29
dec
2016
0
Reacties
CRV-Event tijdens Agriflanders op 12 en 13 januari 2017

Dit jaar pakt CRV groot uit op Agriflanders in Gent 2017. Naast de elitekeuringen voor Holstein en BWB organiseren we ‘Ondernemen met DNA’, een programma speciaal voor melkveehouders. Daarnaast kunt u dochters van actuele CRV-stieren bekijken en tonen we voor het eerst van vijf actuele stieren een volwaardige dochtergroep.

Vlaamse elitekeuringen voor Holstein en BWB
Traditiegetrouw organiseert CRV op donderdag 12 januari vanaf 10.15 uur een elitekeuring voor Holstein. In totaal meldden zich 49 melkveehouders voor een totaal van 132 zwartbonte en 63 roodbonte dieren aan voor deze individuele keuringen. 112 dieren inclusief reserve zijn zo geselecteerd. Het jureren is daarbij in handen van twee ervaren Nederlandse juryleden Ard Gunnink en Addy Morée.

Een dag later, vrijdag 13 januari, start om 10.30 uur een elitekeuring voor evenzeer 105 dieren van het Belgisch-witblauw ras. Ook hier was de interesse bijzonder groot. In totaal schreven 42 vleesveehouders 134 dieren in.  Naast de beste vrouwelijke dieren uit Vlaanderen zullen ook opnieuw stieren gekeurd worden. Al deze stieren dienen vrij te zijn van de gekende erfelijke gebreken. Zij zullen ook deze editie door een driekoppige jury beoordeeld worden, met name de Vlaming Filip Ally en de Walen Christophe Lequeux en Frank Mailleux.

Een overzicht van de deelnemende dieren vindt u in de catalogusbestanden (pdf’s). Hieronder kunt u ze downloaden:
 Catalogi Elite-keuring Holstein
 Catalogi Elite-keuring BWB

Dochters van actuele CRV-stieren bekijken op Agriflanders
Op de CRV-stand in hal 8 wordt ook de meest aansprekende genetica van het Belgisch Witblauw getoond via dochters van actuele BBG-stieren. Zo toont CRV er dochters van Attribut, Or, Occident, Fripon, Senateur en andere.

Voor het eerst in de geschiedenis van CRV en Agriflanders toont CRV tijdens Agriflanders van vijf actuele stieren een volwaardige dochtergroep en een groep met vijf topkoeien. Deze dochtergroepen worden gedurende de gehele beurstijd getoond op de CRV-stand maar zullen op donderdagmiddag 12 januari (13.00 uur) ook voorgesteld worden in de showpiste. De vijf dochtergroepen bestaan uit dieren van Delta Bookem Danno, Delta Colorado, De Vrendt Deputy Batenburg Stellando en Delta G-Force.

Uniek CRV-programma op Agriflanders 2017: Ondernemen met DNA
Naast de klassieke elitekeuringen voor Holstein en Belgisch witblauw, is er voor melkveehouders een nieuw onderdeel aan het programma toegevoegd. Op donderdag 12 januari organiseert CRV vanaf 12.30 uur ‘Ondernemen met DNA’, waarbij veehouders in woord en beeld kunnen kennismaken met een van de belangrijkste ontwikkelingen in de veeverbetering van de laatste jaren.

Hoe dit in zijn werk gaat, zal CRV in een speciaal programma demonstreren waarvoor CRV de veehouders graag uitnodigt. ‘Ondernemen met DNA’ helpt hen keuzes te maken, gericht op een efficiënte en makkelijk te managen veestapel.