De ‘Beste veestapel van Nederland’ staat bij: familie Winter te Vriezenveen (Ov.)

categorie Persbericht
11
jun
2016
2
Reacties

De familie Winter te Vriezenveen mag zich de trotse bezitter noemen van de ‘Beste veestapel van Nederland’. Na een maandenlange strijd om deze titel, vond op 11 juni tijdens het CRV-Event ‘Veestapel naar je hart’ de finale plaats. De familie Winter werd de gelukkige winnaar en werd gehuldigd ten overstaan van duizenden eventbezoekers.

Duizenden bezoekers trokken op 11 juni naar het CRV-event ‘Veestapel naar je Hart’ in de IJsselhallen te Zwolle, onder meer om de ontknoping te zien van de strijd om de ‘Beste veestapel van Nederland’. Een strijd die in maart begon met 115 deelnemers, waarvan nu zes finalisten in Zwolle voor het publiek verschenen, mét een aantal van hun koeien.

Jan en Tiny Winter en hun gezin werden de dolgelukkige winnaars. Zij hebben een bedrijf waar de koeien kerngezond zijn, efficiënt produceren en waar zeer veel aandacht is voor een hoge levensduur. Bekijk een korte introductie van het bedrijf van de familie Winter: ‘Winter’s Farm’.

Op de tweede plaats eindigde de veestapel van Hans en Ine van Middelaar uit Sterksel. Arjan en Saskia van Erp uit Midwolda bezetten de derde plaats. Ook de familie Rooker uit Aartswoud, de familie Van Rossum uit Nieuw Heeten en de familie Pijnenburg uit Sprundel drongen door tot de finale.

De strijd om de ‘Beste veestapel van Nederland’ werd voor het eerst gestreden. Mede door de grote publieksinbreng kan de strijd gezien worden als een graadmeter van wat veehouders en betrokken burgers belangrijke aandachtspunten vinden in de moderne melkveehouderij.

 

Young herdmanager of the year

Om de aandacht voor een duurzame melkveehouderij te stimuleren, vond tijdens het CRV-event ook de strijd om de titel: ‘Young herdmanager of the year’ plaats. Drie  jonge veehouders, presenteerden in de finale hun visie op melkveehouderij en hun kijk op de toekomst van de eigen veestapel. De vakjury en het publiek brachten hun stemmen uit en de gelukkige winnaar werd: Thijs Neutel (30) uit Saaksum (Gr.).

Gevraagd naar zijn persoonlijke ambitie zegt Thijs: ‘de beste melkveehouder van Nederland worden, technisch en financieel, mét waardering van de omgeving en maatschappij vanwege mijn duurzame, diervriendelijke bedrijfsvoering’.

 

Winnaar Thijs Neutel Young Herdmanager of the year

Met de verkiezing tot ‘Young herd manager of the year heeft Thijs Neutel in ieder geval een flinke stimulans te pakken.

2 reacties

  1. 13 juni 2016 (realist) Schreef:

    dacht dat Knoef de beste veestapel van Nederland had,een veestapel met zoveel 100000kg koeien is natuurlijk bewezen de beste

    • 14 juni 2016 (Olga Kruidhof) Schreef:

      De familie Knoef heeft inderdaad een hele beste veestapel. Jos Knoef heeft er zelf bewust voor gekozen om niet mee te doen met de competitie. Met de huldiging van Big Boukje 192 hebben we de familie (en de koe) wel extra in het zonnetje gezet.