Fullwood en CRV voorkomen dubbel werk door koppeling managementprogramma’s

categorie Persbericht
31
mrt
2016
0
Reacties

Het online managementsysteem VeeManager van CRV kan vanaf vandaag gegevens uitwisselen met het programma Crystal, waarmee de melksystemen van Fullwood zijn uitgerust. Hierdoor kost het registreren van gegevens minder tijd en krijgen veehouders een totaalpakket aan waardevolle managementinformatie.

De koppeling tussen Fullwood’s Crystal en CRV’s VeeManager heeft als belangrijk voordeel dat veehouders praktijkgegevens maar één keer hoeven te registreren in een van beide pakketten. De daaruit voortvloeiende managementinformatie is gemakkelijk op te vragen.

Gemakkelijk registreren en raadplegen
Veehouders registreren en raadplegen dagelijks veel gegevens die te maken hebben met het management van hun koeien. Het gaat daarbij onder meer om informatie rond melkproductie, vruchtbaarheid en I&R-registratie.

De door de veehouder eenmalig ingevoerde gegevens worden binnen Crystal en VeeManager verwerkt. Het resultaat is een volledig pakket aan waardevolle managementinformatie dat overzichtelijk via beide systemen beschikbaar komt.

Gehaltebepaling
Een betrouwbaardere meting van vet- en eiwit in de melk is een bijkomend voordeel van de nieuwe koppeling tussen Crystal en VeeManager. De gehaltebepaling van de CrystaLab-sensor van de Merlin-melkrobot kan automatisch gekalibreerd worden door deze te linken aan de ruwe vet- en eiwitgehalten uit de MPR.

Informatie is van groot belang in het managen van de veestapel. Veehouders zijn voortdurend op zoek naar nieuwe mogelijkheden om deze informatie gemakkelijk en overzichtelijk beschikbaar te krijgen. De koppeling van gegevens die CRV en Fullwood hebben gerealiseerd sluit daarmee nauw aan bij deze vraag vanuit de praktijk.

Meer over de Fullwood-koppeling