‘Beslissen van kalf tot koe’ in een nieuwe jas

categorie Persbericht
1
okt
2020
0
Reacties
Beslissen van kalf tot koe

Het veel gehanteerde handboek ‘Beslissen van kalf tot koe’ is geüpdatet. Dit keer niet gedrukt, maar online en met daarin de meest recente inzichten over een gezonde en efficiënte melkveehouderij. CRV heeft het boek vernieuwd, omdat er veel vraag naar bleek te zijn vanuit de melkveesector, zowel binnen het agrarisch onderwijs in Nederland en Vlaanderen als bij veehouders en andere liefhebbers van de sector.

Beslissen Van Kalf tot Koe’ is een bruikbaar en praktisch online boek, waaraan diverse sectorspecialisten en het agrarisch onderwijs een inhoudelijke bijdrage hebben geleverd. Het handboek behandelt alle stappen naar een gezonde en efficiënte veestapel en is via onderstaande link voor iedereen gratis toegankelijk.

Praktisch en bruikbaar voor de melkveehouderij

Dat het boek actief geraadpleegd werd bleek uit de reacties die CRV in de loop der jaren ontving. Het agrarisch onderwijs, veehouders en liefhebbers van melkveehouderij gebruikten het veelvuldig. Maar na zoveel jaar bleek het aan vernieuwing toe. Up-to-date kennis over de melkveehouderij gaat in het boek hand in hand met informatie over het voeren van een economisch duurzame veestapel.

 

Voor de volgende generatie veehouders

Peter Broekx, voorzitter van de Coöperatie Koninklijke CRV u.a., zegt over het nieuwe online boek: ‘In de wereld van vandaag en morgen biedt CRV toegang tot kennis en praktische informatie via “Beslissen van kalf tot koe”. Het behandelt de beslismomenten van alledag: van geboorte en opfok via fokkerij naar managementmaatregelen voor een gezonde en efficiënte veestapel.’

 

Sectorkennis

Wie het boek online bekijkt, herkent CRV’s passie voor de melkveesector. De data die CRV ontvangt van haar coöperatieleden, gebruikt ze om veehouders te helpen hun veestapel nog beter te managen, zodat ze een beter leven genereert voor zichzelf, de veestapel en zijn directe omgeving. En dat in een sector waarin fokkerijonderzoek en gentechnologie volop in beweging zijn.