Nieuwste stiervaders met vers sperma

Bouw Epic Finola, moeder van Bouw Finder én Bouw Final (staat op de stierenkaart)
Bouw Epic Finola, moeder van Bouw Finder én Bouw Final (staat op de stierenkaart)

Bouw Finder, de hoogste stier op de genoomlijst is een zoon van Bookemzoon Balisto uit Bouw Epic Finola. Finola is een dochter van Epic uit Bouw Goldwyn Femmy, de moeder van Snowfever uit de familie van de bewezen fokstier Cricket. Zijn hoogproductieve sterke dochters scoren super in fitnesseigenschappen. De fraaie dochters krijgen alleen al van vaders kant de helft van 945 dagen mee boven de gemiddelde levensduur. De NVI van Finder stijgt van 279 NVI verwachtingswaarde naar een Ges fokwaarde van 376 in december 2015. Finder bewijst dat ook stieren met zeer hoge verwachtingswaarde een enorme sprong kunnen maken door de juiste merkers.

Newhouse Jorben (Vitesse x Epic x Goldwyn) uit de Newhouse Sneekerfamilie, geeft dochters met reserves, die op gezonde klauwen een hoge levensproductie tegemoet gaan. De supergevormde uiers zijn ook nog eens zeer gezond. De bijdrage van Jorben in de drachtigheden van het fokkerijoverzicht stijgt van een 236 NVI naar 316 NVI .

Delta Topgear (Malki x Solero x Cricket) uit de familie van Abtshoeve Lucky Addi, een stier die niet te grote sterke en vruchtbare dochters belooft, die met zeer goede benen en klauwen en super gezonde uiers excelleren in fitnesseigenschappen. Moeder Delta Lailey koerst af op 11.600 liter met 4.15 % vet en 3.64% eiwit en 134 lw in haar eerste lactatie. Topgear stijgt met merkers van een verwachtingswaarde van 187 naar 302 NVI.

Bij zwartbont gaat de stier De Pettershoeve Legal (Danno x G-Force x Mascol) al wat langer mee als vers spermastier. Moeder De Pettershoeve Leida 464 heeft de eerste lactatie met 130 lw afgesloten en vervolgt een knappe productie in de tweede lactatie. Legal geeft fraaie koeien met een hoge productie van veel melk met hoog vet en eiwit, houdt de dochtervruchtbaarheid op peil en is bijzonder sterk in gezondheidseigenschappen. Zijn drachtigheden werden al wel op waarde geschat in het fokkerij-overzicht, want hij kreeg al een Ges-fokwaarde in augustus 2015.

De Pettershoeve Leida 464, moeder van De Pettershoeve Legal

De Pettershoeve Leida 464, moeder van De Pettershoeve Legal

Het Meer Lucky Shot 23, moeder van Het Meer Livington rf (stiervader voor roodbont)

Het Meer Lucky Shot 23, moeder van Het Meer Livington rf (stiervader voor roodbont)

Bij roodbont betreft het Het Meer Livington Rf, een Malcolmzoon uit Moguldochter Lucky Shot 23 (m.v. Shottle). De gemiddeld ontwikkelde dochters scoren met een hoge productie uit ondiepe hoog opgehangen gezonde uiers. Zijn exterieur en gezondheidseigenschappen zijn van een aantrekkelijk niveau. Hij stijgt van een verwachtingswaarde van 227 NVI op roodbontbasis naar een Ges-fokwaarde van 276 NVI. Een rode dracht met Livington Rf als vader heeft al een uitstekende uitgangspositie om zeer hoog te typeren.

Ga terug naar ‘Grotere voorsprong van satellietembryo’s door vers sperma in het IVP lab‘.