Nieuws

Vlnr: Janet Heilersig, Gea Worsink, Joke Pasman, Alfred de Vries, Joop Kersten, Ans Schimmel, Anne-Marie Eeckhaudt, José Buijs en Elke Van Bogaert

Geslaagd boerinnendiner met directie CRV

categorie Coöperatie

Zes boerinnen en twee directieleden van CRV ontmoetten elkaar donderdag 4 februari in Vught in een gezellige ambiance. Voor beide partijen werd het een levendige avond.

De boerinnen, afkomstig uit Vlaanderen en Nederland, hadden op de CRV-vrouwendag ‘Een diner met de directie van CRV’ gewonnen. Zij wisten pittige vragen te formuleren en mochten deze op 4 februari rechtstreeks stellen aan de directieleden Joop Kersten en Alfred de Vries.

Inspirerend
De directie was onder de indruk van de drive en kennis van zaken van de boerinnen, maar ook van de manier waarop zij tegen be…

lees meer ›
Fantasy is een stier die uitstekend scoort voor kruisligging en ook een topbevruchter is. Hier een van zijn dochters Bertha 320 (eig: Vof A. Korevaar & M. de Hoop, Bleskensgraaf)

Selectie op vruchtbaarheid of kruisligging?

categorie AEU

Nog regelmatig goed voor een discussie: heeft het exterieurkenmerk kruisligging verband met de vruchtbaarheid van de koe? De vruchtbaarheid van koeien met oplopende kruizen zou slechter zijn. Zo slecht, dat sommige fokkers bij hun stierkeuze rekening houden met de fokwaarde kruisligging om de vruchtbaarheid op het bedrijf te verbeteren. 

Relaties tussen kenmerken
Veel kenmerken hebben een relatie met elkaar. Die verbanden tussen kenmerken zijn zinvol, omdat informatie van het ene kenmerk iets kan zeggen over een ander kenmerk, zelfs als we van dat andere kenmerk geen informa…

lees meer ›
Agridagen-2016

CRV heet u welkom op de Agridagen in Ravels

categorie Coöperatie

Je hoeft in Brabant maar even de grens over en je zit in Ravels, de welhaast perfecte locatie voor een van de grootste landbouwbeurzen van Antwerpen en Limburg.

De Agridagen vinden plaats van vrijdag 12 tot en met zondag 14 februari 2016. De nieuwe locatie is het Weelde Depot, en voormalig militair domein met bestaande hallen waar mens, dier en machine prima uit de voeten kunnen. Deze plek is vlot bereikbaar en heeft volop gratis parkeergelegenheid.

Voor wie zijn de Agridagen interessant? Vraag liever: voor wie niet? De beurs richt zich op de pluimvee-, varkens- en rundvee…

lees meer ›
MRIJ-dagen regio Oost en Zuid-west

Laat u inspireren op de MRIJ-dag

categorie Coöperatie

Is mijn fokdoel in lijn met mijn plannen voor mijn veestapel? Als lid van de coöperatie praat u mee over het fokdoel en de mogelijk nieuwe inweging in de NVI. Hiermee legt u de basis voor de veestapel van de toekomst. 

Samen met Studieverenigingen MRIJ-Oost en MRIJ- Zuid organiseert CRV twee gevarieerde bijeenkomsten. U hoort meer over praktische oplossingen om uw bedrijfsrendement te verhogen en natuurlijk wordt u ook bijgepraat over het mrij-fokprogramma en ziet u diverse mrij-stieren. Alle ingrediënten zijn aanwezig om de mrij-liefhebber in u aan zijn trekken te laten kome…

lees meer ›
Schaatsclinic-Biddinghuizen-2016

CRV-leden binden de ijzers onder

categorie Coöperatie

Leer de fijne schaatskneepjes van het CRV-Interfarms-schaatsteam! Een unieke en gezellige gelegenheid om uw schaatstechniek te verbeteren. Speciaal voor de leden van CRV op maandag 22 februari 2016 in Biddinghuizen.

CRV is hoofdsponsor van CRV-Interfarms, een van de weinige teams uit de agrosector die meedoen in de topdivisie van het marathonschaatsen. Sport en agro, een mooie combinatie omdat een aantal ploegrijders een directe link met de agrarische wereld heeft. Kenmerkend voor de ploeg zijn doorzettingsvermogen, teamwork en resultaatgerichtheid.

Gratis schaatsclinic vo…

lees meer ›