Stierennieuws

mrij-studiedag

Online mrij-bijeenkomst op 18 maart

categorie Stierennieuws

Donderdag 18 maart is de jaarlijkse mrij-studiedag van de mrij-studieclubs Zuid en Oost in samenwerking met CRV. Dit jaar vindt de bijeenkomst online plaats middels een webinar.
In dit webinar wordt het huidige mrij-stierenaanbod van CRV besproken evenals het fokprogramma. We tonen u onder andere enkele stiermoeders en toekomstige stieren die interessant voor uw bedrijf kunnen zijn.
Natuurlijk wordt ook de ‘mrij-koe van het jaar 2020’ bekend gemaakt. Via de speciale chat-functie kunt u vragen stellen zodat u actief mee kunt doen met deze webinar.

Bent u mrij-veeho…

lees meer ›
harcon

Laatrijpe dochters van mrij-stier Harcon zijn best ontwikkeld

categorie Stierennieuws

Harcon (Menno x Baltimore) is misschien wel het best bewaarde geheim binnen het mrij-aanbod. Na het afkalven van zijn eerste dochters blijkt dat de dieren uitblinken in ontwikkeling en beschikken over hele beste uiers, een ruime bespiering en super beenwerk.

Nu de helft van de vaarzen aan de tweede lijst is begonnen, stijgt ook de productie meer dan verwacht werd op basis van de vaarzenproductie. Dit komt ook tot uiting in zijn laatrijpheid van 104. Laatrijpheid en levensduur zijn kenmerken die sterk verankerd zijn in de Nellie-familielijn van de familie Harbers. D…

lees meer ›
verity

Brownswiss-stier Verity voor beste benen én gehalten

categorie Stierennieuws

Brownswiss-stier Verity heeft met Verdi, Payssli en Huray in de afstamming een mix van de beste stieren binnen het brownswissras.

Aan vaderszijde brengt Verdi brengt de gehalten en gezondheidskenmerken in. Payssli en Huray brengen vanuit moederszijde de uiers en het beenwerk naar een hoog niveau. Verity is wereldwijd dan ook de beste zoon van Verdi. Hij verhoogt het saldo per liter melk door het goede vetpercentage (+0,07%) en hoog eiwit (+0,12%). De grootste winst wordt bereikt door de hoge levensduur die Verity van zijn vader Verdi geërfd heeft.

Verity is dan o…

lees meer ›
hombre

Fleckviehstier Hombre nummer 1 voor gezondheid en efficiëntie

categorie Stierennieuws

Hombre (Hurly x Haribo) is de nieuwe InSire Topstier bij fleckvieh met +11% voor CRV Efficiëntie en +9% voor CRV Gezondheid.

De nakomelingen van Hombre zullen opvallen door hun onopvallendheid. Ze beschikken over een gemiddelde bouw qua lichaamskenmerken en combineren dat met goed beenwerk (111). De lange uiers zullen voorzien zijn van een gewenste speenlengte en speenplaatsing. De dochters van deze fleckviehstier scoren goed voor vleeskwaliteiten met een Fleischwert van 108.

Waar Hombre vooral in uit blinkt is zijn Fitnesswert van 123. De combinatie van een supe…

lees meer ›
InSire topstieren: Poppe Freestyle

InSire Topstieren februari: Freestyle en Endless

categorie Stierennieuws

Poppe Freestyle en Delta Endless rf zijn in februari toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Freestyle en Endless zijn als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Poppe Freestyle internationaal fenomeen voor productie
Hij scoort hoog op NVI, de Duitse totaalfokwaarde RZG, de Franse ISU, de Spaanse ICO en de Amerikaanse TPI; Poppe Freesty…

lees meer ›