Stierennieuws

dochtergroep Fun P HHH

Dit zijn de CRV-groepen op de NRM 2019

Op de NRM 2019 laat CRV naast drie dochtergroepen ook twee themagroepen zien. Met deze groepen laten wij zien dat we staan voor een efficiënte en gezonde veestapel met beste gehalten.

Lees hieronder meer over de dochtergroepen van Fun P, Bouw Finder en Bouw Rocky en de themagroepen Delta Satelliet en ‘Bewezen koeien met hoge gehaltes’.

 
Delta Fun P
Van de roodbonte Delta Fun P tonen we een groep bestaande uit tweedekalfskoeien en vaarzen. De Fun P-dochters zijn zeer productief en kunnen hun hoge producties makkelijk aan, dit maakt hen zeer efficiënt. Fun …

lees meer ›
InSire Topstieren Fisherman

InSire Topstieren mei: Fisherman, Jigger, Leverage en Builder

categorie Stierennieuws

Delta Fisherman, Delta Jigger, Delta Leverage en Delta Builder zijn in de maand mei toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Fisherman, Jigger, Leverage en Builder zijn als InSire Topstier sinds deze maand te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze vier toppers of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

 
Delta Fisherman fokt gezonde dochters met dikke melk
De diepe en…

lees meer ›
Fokker van E-Profit

‘Een hoog eiwitgehalte is geen toeval’

categorie Stierennieuws

De torenhoge gehaltevererving van InSire Topstier De Leenhorst E-Profit komt niet uit de lucht vallen. De moederlijn achter de stier tekent generatie op generatie voor hoge eiwitgehalten. Én fokker Jan Schieven gebruikt al dertig jaar stieren die garant staan voor dikke melk.

‘Als je in de fokkerij iets wilt bereiken, moet je consequent zijn’, stelt melkveehouder Jan Schieven met overtuiging. In maatschap met zijn vrouw Anja en met hulp van zijn ouders beheert hij in het Gelderse Baak een melkveebedrijf met ongeveer 100 koeien en 40 stuks jongvee op 45 hectare grond…

lees meer ›
G-Forcecochter Lucy laatrijpheid

Iperburg Lucy 20: een prachtige laatrijpe G-Forcedochter

Op het bedrijf van de familie Van Iperen in Berghem is Iperburg Lucy 20 één van vele dochters van Delta G-Force. Inmiddels is ze een echt fotomodel, haar fotoserie laat zien hoe ze van jeugdige vaars is uitgegroeid tot rijpe koe! Kijk maar mee!

Het is mei 2015. G-Forcedochter Iperburg Lucy 20 poseert voor de fotograaf. De vaars heeft 88 punten behaald voor haar exterieur. Ze heeft op het moment van fotograferen niet veel melk in haar uier, omdat ze negen maanden geleden al heeft gekalfd. Lucy is op weg naar een 305 dagenlijst van 8.732 kg melk met 4,57% vet en 3,70 …

lees meer ›
aanhoudingscijfers

CRV-aanhoudingscijfers april 2019

categorie Stierennieuws

Aanhoudingscijfers zeggen hoeveel procent van de dochters na een bepaald aantal maanden nog aanwezig is. De aanhoudingspercentages zijn ruwe cijfers die naast erfelijke aanleg ook onder invloed staan van milieufactoren. Voor individuele stieren geeft de fokwaarde levensduur daarom een beter beeld.

Voor geïnteresseerden publiceert CRV de aanhoudingscijfers van CRV-stieren roodbont, zwartbont en dubbeldoel.

Aanhoudingspercentages april 2019 (download pdf)
Let op: vanwege de fosfaatwetgeving zijn veel extra koeien afgevoerd, wat van invloed is geweest op de gemi…

lees meer ›