Stierennieuws

InSire Topstieren september: Starmaker en Tuner

categorie Stierennieuws

Velder Starmaker en Creijland Tuner zijn in de maand september toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren, onze hoogst scorende genoomstieren. Starmaker en Tuner zijn als InSire Topstier sinds deze maand te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

 
Velder Starmaker: moneymaker zonder sterallures
Met koeien uit de Jetfamilie is het altijd raak’, vertelt Tonn…

lees meer ›
aanhoudingscijfers

CRV-aanhoudingscijfers augustus 2019

categorie Stierennieuws

Aanhoudingscijfers zeggen hoeveel procent van de dochters na een bepaald aantal maanden nog aanwezig is. De aanhoudingspercentages zijn ruwe cijfers die naast erfelijke aanleg ook onder invloed staan van milieufactoren. Voor individuele stieren geeft de fokwaarde levensduur daarom een beter beeld.

Voor geïnteresseerden publiceert CRV de aanhoudingscijfers van CRV-stieren roodbont, zwartbont en dubbeldoel.

Aanhoudingspercentages augustus 2019 (download pdf)

Over achtergronden van de aanhoudingscijfers in relatie tot de fokwaarde Levensduur publiceerden wij e…

lees meer ›

Nieuw in het aanbod: Delta Pitcher

categorie Stierennieuws

Delta Pitcher is een roodbonte stier die in de maand juni is toegevoegd aan het aanbod roodbonte stieren. Daarom zetten we Pitcher deze keer in de spotlight! Deze stier is ook te bestellen in de webshop. 

Delta Pitcher komt uit de befaamde familie van de Poppe Pietjes. Zijn grootmoeder is een volle zuster van Poppe Timeless (v. Aram). Jan Poppe uit Zwolle is de fokker van deze koeien en kan wel uittekenen hoe Pitcher fokt. ‘Eiwit zit er altijd bij’, zegt hij over de koefamilie die generatie na generatie consistent fokt.

De Pietjes kennen dan ook al een heel lange…

lees meer ›

‘Jigger is grensverleggend compleet’

categorie Stierennieuws

Met Delta Jigger komt er opnieuw een hoog scorende stier bovendrijven uit de wijdvertakte koefamilie die terugvoert op Plushanski Chief Faith. ‘Jigger is een grensverleggende complete stier’, vertelt Jaap Brinkman, Global Product Manager Holstein bij CRV. 

Jigger vererft een unieke combinatie van eigenschappen, vertelt Jaap Brinkman. Zo staat hij te boek als een prima productievererver met beste gehalten. Jigger verpakt dit complete pakket van melk en gehalten in een foutloos topexterieur met ook nog eens uitstekende gezondheidskenmerken. Of zoals Jaap het verwoord…

lees meer ›
indexdraai

Nieuw in het aanbod dochtergetest: Reporter en Maiko

categorie Stierennieuws

Delta Reporter en Delta Maiko zijn twee fokstieren die in de maand augustus zijn toegevoegd aan het aanbod dochtergeteste stieren. Reporter en Maiko zijn te bestellen in onze webshop. 

Maak hieronder kennis met Delta Reporter en Delta Maiko of bekijk direct het totale actuele aanbod van fokstieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Delta Reporter schrijft hoge cijfers voor benen, klauwen en eiwit
De nieuwe fokstier Delta Reporter verloochent zijn afstamming niet. Via een minder benutte lij…

lees meer ›