Stierennieuws

Delta Thilda

Hoogste roodbonte nu al beschikbaar via Elite-embryo’s

categorie Stierennieuws

De hoogste roodbonte stier voor NVI, Delta Taskforce P-Red (Jacko PP x Esperanto x Amigo) is vooralsnog alleen beschikbaar via Elite-embryo’s. Taskforce is – dankzij dit hoge niveau, de hoornloosheidsfactor en de wat andere afstamming met vader Jacko PP –  zowel stiervader bij rood- als zwartbont.

De moeder van Taskforce, Delta Tialda (av 84), wordt in haar vaarzenlijst, na negen maanden voorspeld op 13.594 kg melk met 3,36% vet en 3,70% eiwit, goed voor 124 lactatiewaarde. De grootmoeder van Taskforce, Delta Thilda (av 87), doet er nog een schepje bovenop en produ…

lees meer ›
insire topstieren Xander

InSire Topstieren mei: Xander en Limbic

categorie Stierennieuws

Delta Xander en Delta Limbic zijn in april toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Xander en Limbic zijn als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Delta Xander: pinkenstier met internationale X-factor
De afstamming van Delta Xander is een mooi voorbeeld van het open en internationale karakter van het fokprogramma van CRV. De nieuwe InS…

lees meer ›
honderdtonner

G-Forcedochter Wietske 224 op volle kracht naar 100 ton

categorie Stierennieuws

De stier Delta G-Force werd geboren op 9 april 2010. Nog geen elf jaar later heeft een van zijn oudste dochters al meer dan 100.000 kg melk geproduceerd.

Wietske 224 van Boonstra Agro bv uit Reduzum is met een gemiddelde dagproductie van 47,6 kg melk niet alleen de allereerste honderdtonner van Delta G-Force, maar ook een van de snelste van Nederland ooit.
Melkkanon met keiharde benen
‘Wietske 224 is een melkkanon met keiharde benen’, omschrijft veehouder Hendrik Boonstra haar. Samen met zijn broer Wiebe beheert hij een koppel van zo’n 400 koeien die bij driemaal …

lees meer ›
Everton

InSire Topstieren april: Everton en Panenka

categorie Stierennieuws

Delta Everton en Delta Panenka P zijn in april toegevoegd aan het aanbod van InSire Topstieren. Everton en Panenka zijn als InSire Topstier nu te bestellen in onze webshop.

Maak hieronder kennis met deze twee toppers of bekijk direct het totale actuele aanbod van InSire-TopStieren (zwartbont of roodbont) in onze webshop.

Delta Everton combineert economie en duurzaamheid
InSire Topstier Delta Everton laat zien dat economie en duurzaamheid in de fokkerij heel goed zijn te combineren. De zoon van E-Profit…

lees meer ›
stierenpresentatie

Terugkijken online stierenpresentatie

categorie Stierennieuws

Zoals u inmiddels van ons gewend bent, houden we in de week na de indexdraai een online stierenpresentatie. Heeft u de presentatie gemist? Geen probleem, u kunt deze gemakkelijk terugkijken op deze pagina.

Veestapeladviseur/inseminator Irma Scholman-de Wit en specialist veestapelmanagement Joris van Laerhoven gaven een uitgebreide toelichting op diverse holstein fokstieren en InSire Topstieren die in de CRV-stierenstallen in Giekerk en Harfsen zijn gehuisvest. Van een aantal stieren met bewegende beelden uit de stal. Ook lieten Irma en Joris zien welke stieren goed …

lees meer ›