Gezondheid

finderdochter Remarlinda

Finderdochter met 88 punten ingeschreven

Finderdochter Hedra Remarlinda 810 is vorige week ingeschreven met 88 punten. Bezoekers van de NRM 2019 zullen haar herkennen als de kopvaars uit de dochtergroep van Finder. Door de NRM-jury werd de vaars uit de stal van Delta-testbedrijf Vernooij in Schalkwijk ook al uitgeroepen tot mooiste vaars van de groep van Finder.

De vaars die op precies twee jaar leeftijd afkalfde met een voorspelde lactatiewaarde van 107 wordt nog steeds benut voor embryoproductie.

 
Imponerende moeder
Ook de moeder van Remarlinda imponeerde op de NRM. De met 89 punten ingeschrev…

lees meer ›
fleckviehkoe van het jaar

Unieke situatie: twee winnaars ‘Fleckviehkoe van het jaar’

Tijdens de jaarlijkse Fleckviehdag wordt traditioneel de Fleckviehkoe van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar ontstond een bijzondere situatie. De vakjury en de publieksjury waren het niet met elkaar eens, wat leidde tot twee winnaars.

De Fleckviehkoe van het jaar is een fleckviehkoe (minimaal 50 procent fleckvieh) die het afgelopen jaar unieke prestaties liet zien. Kee 142 van de familie Klein Gebbink uit Eibergen eindigde bij de vakjury op de eerste plek, onder meer door haar enorm goede gehalten. De publieksjury zette haar op plek twee. De jeugdige Marijke 198 van …

lees meer ›
Ruud van Aalst, melkveehouder in Varik, kruisen met fleckvieh

‘De dierenarts zien we nog maar zelden’

Ze hebben best even gezocht naar de ideale koe voor hun bedrijf. Maar voor Willy en Ruud van Aalst staat de keuze inmiddels vast. ‘Kruisen met fleckvieh leverde ons robuuste en zelfredzame koeien met een goede melkproductie. Dit is de veestapel die past bij onze bedrijfsvoering’, verklaren de veehouders.

‘Toen we besloten om onze holsteinkoeien te kruisen met andere rassen, werd dat ons door verschillende mensen afgeraden. Ze waarschuwden dat het ten koste zou gaan van de melkproductie’, herinnert Ruud van Aalst zich. ‘Maar gelukkig zijn we eigenwijs’, verklaart hij…

lees meer ›
nrm 2019

Welkom op de NRM

Op de zestiende editie van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) is CRV natuurlijk weer present. Op onze stand bent u op vrijdag 28 juni en zaterdag 29 juni van harte welkom voor een drankje, een hapje en een informeel gesprek over de gezondheid en de efficiëntie van uw eigen veestapel. Heeft u vragen over onze producten, dan helpen we u natuurlijk graag verder. Of praat gezellig even bij met collega’s en geniet van de mooie koeien op onze stand en in de ring.

Tijdens de NRM in de IJsselhallen in Zwolle organiseert CRV diverse activiteiten, zowel in de ring als op…

lees meer ›

Komt u ook naar de Fleckviehdag 2019?

categorie Gezondheid, Levensduur

CRV organiseert de jaarlijkse Fleckviehdag 2019 in samenwerking met het Fleckvieh Stamboek. Werkt u al met fleckvieh of overweegt u fleckvieh te gebruiken (zuiver of kruising)? Bezoek dan zeker de Fleckviehdag op woensdag 19 juni in Varik (Gld)!

Tijdens de Fleckviehdag huldigen we de fleckviehkoe van het jaar 2019. Daarnaast is er een inspirerende lezing van een ondernemerscoach, spreekt u fleckviehveehouders en verder geniet u van een heerlijke barbecue. Leden van het Fleckvieh Stamboek zijn bovendien welkom voor de algemene ledenvergadering. We zijn te gast op het…

lees meer ›