Algemeen

Maatschap Stellingwerff uit Friesland

Alle kalveren in een ‘tijdmachine’ door merkeronderzoek

categorie Algemeen

Sinds drie jaar laat maatschap Stellingwerff van alle vaarskalveren een merkeronderzoek doen om de merkerfokwaarde te bepalen. Hierdoor kunnen de Friese veehouders beter passende paringen maken en de beste fokdieren nauwkeuriger selecteren. Een duidelijk stijgende lijn in fokwaarden is het bewijs dat de theorie werkt in de praktijk.

‘We wilden weleens weten wat we op stal hadden’, antwoordt Jacob Stellingwerff op de vraag wat de drijfveer was om deel te gaan nemen aan Fokken op Maat. Inmiddels zijn merkerfokwaarden niet meer weg te denken uit het fokkerijbeleid op h…

lees meer ›
Platform roodbont: Willy 248

Studieavond Platform Roodbont: ‘Roodbont met een spiertje; fraai of gewenst!’

categorie Algemeen

Roodbonte holsteinkoeien staan voor: een krachtige bouw, hoge gehaltes en een lange levensduur. In deze tijd met klimaat- en milieueisen is roodbont holstein meer en meer het type koe dat past op een modern melkveebedrijf.

Op dinsdag 7 januari 2020 organiseert Platform Roodbont de jaarlijkse studieavond met als thema: ‘Roodbont met een spiertje; fraai of gewenst!’ Twee sprekers gaan tijdens de studieavond hier verder op in:

Theun Vellinga, onderzoeker Wageningen UR
thema: ‘Dubbeldoel is zo gek nog niet’
Gerbrand van Burgsteden, Hoofd Stamboek & Registra…

lees meer ›
kortingen

Maak optimaal gebruik van onze kortingen

categorie Algemeen, Efficiëntie

Een optimaal gebruik van de kortingsregelingen kan u al gauw een behoorlijke besparing opleveren. Door een combinatie van uw hoofdras met extra aankopen van bwb-gebruikskruisingen daalt uw gemiddelde dosisprijs aanzienlijk.

De actuele spermaprijzen (exclusief btw) gelden vanaf 6 december 2019 tot en met 9 april 2020. Deze prijzen kunnen te allen tijde aangepast worden en levering is onder voorbehoud van beschikbaarheid. Voor de meest actuele prijzen en status van beschikbaarheid kunt u onze webshop raadplegen. De genoemde prijzen betreffen brutoprijzen. Hieronder vi…

lees meer ›

CRV-bestuursvoorzitter geeft visie op toekomst veehouderij in landelijke pers

categorie Algemeen

Vandaag geeft CRV-bestuursvoorzitter Roald van Noort zijn visie op de toekomst van de veehouderij in een interview in Het Financieele Dagblad. In zijn ‘Deltaplan’ doet hij uit de doeken hoe CRV en de veehouderijsector kunnen bijdragen aan het verlagen van de uitstoot, onder meer door het efficiënter benutten van grondstoffen. 

‘Minder dieren is niet de oplossing’, aldus van Noort. ‘We moeten normen afspreken voor emissies. Dat stimuleert innovatie en biedt een enorme kans voor een nieuw deltaplan voor de landbouw en de inrichting van Nederland. Boeren zijn niet het …

lees meer ›
Solerodochter Trien 573 van mts. Laan uit Woerden dochtergroep

Dochtergroep van veelzijdige Delta Solero op HHH-show

categorie Algemeen, Stierennieuws

Tijdens de HHH-show toont CRV voor het eerst een dochtergroep van de populaire stier Delta Solero. Solero scoort +8% voor Better Life Gezondheid en +16% voor Better Life Efficiëntie. Daarbij is hij met 286 NVI één van de hoogste beschikbare dochtergeteste stieren van dit moment. Delta Solero is vooral populair vanwege zijn veelzijdigheid.

De groep dochters zal bestaan uit derde-, vierde- en zelfs vijfdekalfsdieren. Deze laatrijpe dochters zijn niet te groot, hebben een goede productie met beste gehalten en kunnen deze goede productie makkelijk aan op goede en gezond…

lees meer ›