Algemeen

Fokken op Maat - fokkerijaanpak met HerdOptimizer

Haal meer uit Fokken op Maat

categorie Algemeen

Deelnemers aan Fokken op Maat gebruiken de online fokkerijapplicatie HerdOptimizer. Hierin zijn bijvoorbeeld de uitslagen van de merkertesten terug te vinden. Maar HerdOptimizer geeft nog veel inzicht in de veestapel. 

Om zoveel mogelijk nuttige informatie uit HerdOptimizer te halen, geven we een praktische en interactieve training aan deelnemers van Fokken op Maat. In de training maken we u wegwijs in het programma en is er ruimte om vragen te stellen. En natuurlijk gaat u zelf met HerdOptimizer aan de slag.
Zo haalt u nog meer uit uw Fokken op Maat- of FokkerijDa…

lees meer ›
studieclubs

CRV-programma 2019-2020 voor fok- en veeteeltstudieclubs

categorie Algemeen

Wie wil er nu geen veestapel die gezond is, lang meegaat en gemakkelijk produceert? CRV helpt veehouders bij het halen van een hoger rendement en veel werkplezier. Daarom hebben we voor het nieuwe studieclubseizoen diverse workshops en excursies samengesteld. In overleg kunnen we uw studieclub ook een maatwerkprogramma aanbieden.

Meer informatie en aanvragen
Neem voor meer informatie of het aanvragen van een workshop of een excursie contact op met uw veestapeladviseur of onze klantenservice, telefoonnummer: 088-00 24…

lees meer ›
tarieven 2018-2019

CRV-tarieven 2019-2020

categorie Algemeen

Vanaf 1 september 2019 gelden de nieuwe tarieven 2019-2020 voor de diensten en producten van CRV. Uit duurzaamheidsoverwegingen ontvangen onze leden en klanten de tarievenkaart niet per post. De CRV-tarieven zijn daarom digitaal beschikbaar via deze website.

Bekijk hier de tarievenkaart 2019-2020.

Hebt u nog vragen over de tarievenkaart? Neem dan contact op met CRV Klantenservice of uw veestapeladviseur.

lees meer ›
MPR-materiaal - tru-tester

Nieuw: bericht geplande MPR-datum per e-mail

categorie Algemeen

Voortaan ontvangen deelnemers aan de melkproductieregistratie (MPR) ook een e-mail waarin zij geïnformeerd worden over de geplande MPR-datum.

Aangezien de post niet meer dagelijks bezorgd wordt, is het een logische stap om de MPR-aankondiging digitaal te versturen. Het aankondigingsformulier dat standaard via de post wordt ontvangen, wordt ook ingesloten bij de e-mail. De berichtgeving zal dus via twee kanalen plaatsvinden.

Indien veehouders gebruik maken van een proefmelkformulier, is het momenteel niet mogelijk om de digitale versie te versturen via e-mail. In…

lees meer ›
Arjen Vernooij, melkveehouder te Schalkwijk

‘De gezondheid van mijn veestapel is flink verbeterd’

categorie Algemeen, Gezondheid

Al ruim tien jaar is het bedrijf van Arjen Vernooij testbedrijf voor CRV. ‘Dit om interessante koefamilies en hoogwaardig genetisch getest materiaal op mijn bedrijf te krijgen’, noemt de melkveehouder uit Schalkwijk met 130 koeien als redenen om destijds het testavontuur aan te gaan. En dat heeft hem geen windeieren gelegd.

‘Zo heb ik vorig jaar maar drie koeien behandeld tegen mastitis. En het celgetal ligt bijna altijd onder de 100. Als dat erop komt of erboven, word ik al heel zenuwachtig.’ Ook de klauwgezondheid heeft een positieve impuls gekregen.‘Mortellaro kw…

lees meer ›