Fokwaarden

fleckvieh dochter Epinal

Met fleckviehstieren van CRV naar een hoger bedrijfssaldo

categorie Fokwaarden, Persbericht

De indexdraai van april 2021 laat stieren zien met een sterke basis in gezondheid en efficiëntie. Het fleckviehaanbod van CRV is verder versterkt en verbreed met stieren die garant staan voor een hoge productie en een goede gezondheid. Sterke, productieve koeien dus die voor iedere melkveehouder een belangrijke bijdrage leveren aan lagere kosten, een hogere opbrengst én minder zorgen.

 
Fokwaardeschatting aangepast
Deze indexdraai heeft Duitsland voor de rassen fleckvieh en brown swiss de zogenaamde single-step-methode toegepast. De nieuwe methode zorgt voor…

lees meer ›
indexdraai: dochters rosebud

Gehalterijke CRV-stieren voor hoog rendement én minder zorgen

categorie Fokwaarden, Persbericht

De indexdraai van april 2021 bevestigt dat consequent fokken op efficiënte en gezonde koeien werkt. Het aanbod van CRV is verder versterkt en verbreed met stieren die garant staan voor robuuste dochters die probleemloos veel melk, met hoge gehalten vet en eiwit, produceren. Daarmee leveren ze voor iedere melkveehouder een belangrijke bijdrage aan lagere kosten, een hogere opbrengst én minder zorgen.

 
Ranger naar 113 beenwerk
Neem de prestaties van de veelgebruikte Double W Ranger (Reflector x Snowfever), een stier die het fokdoel van CRV perfect vertegenwoor…

lees meer ›
Intelligentie: Delta Smarty

CRV introduceert fokwaarde intelligentie

categorie Fokwaarden

CRV introduceert tijdens de indexdraai van april de nieuwe fokwaarde ‘intelligentie’. Hiermee kunnen veehouders effectief fokken op intelligente koeien.

‘Iedere veehouder weet dat er verschil is in intelligentie tussen koeien. De ene koe leert nieuwe dingen veel sneller aan dan de andere’, vertelt Tonnie Vissers, specialist veestapelmanagement bij CRV. ‘Uit onderzoek blijkt dat deze verschillen voor een belangrijk deel genetisch bepaald zijn. Dit betekent dat het mogelijk is om op intelligentie te fokken. De erfelijkheidsgraad is 38 procent, wat vergelijkbaar is met…

lees meer ›
suze

Zo moeder, zo dochter: Delta Simone, Delta Suze en Delta Shine

categorie Fokwaarden

Stiermoeder Delta Suze is op dit moment de beste koe op de Dairy Campus in Leeuwarden. We nemen haar familie eens onder de loep. Want natuurlijk gebruiken we zo’n fenomenale koe volop in ons fokprogramma.

Niet alleen Delta Suze presteert fenomenaal op de Dairy Campus, ook haar moeder Delta Simone. Volgens biotechnicus Hans Hylkema van de Dairy Campus is Suze de beste koe van het bedrijf en komt haar moeder op de tweede plek. De dieren uit de lijn van Delta Suze vallen zonder uitzondering in positieve zin op. Daarbij zijn ze veelal ook nog eens hoornloos.
Hoogproduc…

lees meer ›

Tien jaar genoomselectie bracht revolutie

categorie Fokwaarden

Een verdubbeling van de genetische vooruitgang, een halvering van het aantal ingezette stieren en een sterke schaalvergroting bij ki-organisaties. Het idee van genoomselectie, dat twintig jaar geleden ontsproot aan het brein van een briljante wetenschapper, bracht een revolutie in de fokkerij.

Dit is een bewerking van een artikel dat eerder verscheen in Veeteelt – februari 2021

‘Genoomselectie heeft de fokkerijwereld op z’n kop gezet.’ Sander de Roos, op dit moment eindverantwoordelijk voor de fokkerij…

lees meer ›