Efficiëntie

CRV Mineraal

Webinar CRV Mineraal: verhoog uw kennis

categorie Efficiëntie

Wilt u uw kennis van CRV Mineraal verbeteren? Dan kunt u straks zelf uw mineralenboekhouding in orde maken! Hiervoor organiseren onze mineraal-experts twee keer een webinar om u te helpen CRV Mineraal snel en goed bij te houden. Zo krijgt u bovendien meer inzicht in uw eigen bedrijfssituatie, kunt u het werk van uw adviseur beter beoordelen en de juiste vragen stellen. 

Bent u nog niet bekend met CRV Mineraal dan kunt u het beste aansluiten bij onze webinar CRV Mineraal basis. Tijdens deze webinar nemen we u mee door het mineralenboekhoudprogramma CRV Mineraal. Aan …

lees meer ›
Gre 241, moeder van Mr Protein

Tien ton vet en eiwit voor vitale moeder van Bosgoed Mr Protein

categorie Efficiëntie

‘Eigenlijk passeerde ze eind vorig jaar al de mijlpaal van tien ton vet en eiwit maar door de coronamaatregelen was het van een feestje nog niet gekomen’, vertelt melkveehouder Walter Bosgoed uit Denekamp over de 13-jarige Gre 241 die onlangs alsnog werd gehuldigd als tientonner.

Inmiddels realiseerde Gre een levensproductie van bijna 120.000 kilo melk met 5,07% vet en 4,08% eiwit, goed voor zo’n 10.800 kilo vet en eiwit in totaal. De vitale tientonner is een dochter van Kian en voert een kwart brown swissbloed. ‘Aan de koe mankeert nog niks’, vertelt haar eigenaar….

lees meer ›
CRV Mineraal

Update voor gebruikers CRV Mineraal

categorie Efficiëntie

CRV Mineraal is deze maand aangepast op diverse onderwerpen. Ook hebben we de nieuwe natuurmodule toegevoegd aan het programma.
Hieronder leest u wat de aanpassingen zijn.

 
Grondgebondenheid
Het onderdeel grondgebondenheid hebben we compleet vernieuwd. De nieuwe fosfaatafleiding en bepaling voor 2021 zijn al verwerkt in de berekening. U kunt dan nu ook al voor 2021 al met de juiste afleiding plannen. Daarnaast is het onderdeel visueel verbeterd en is het ook mogelijk gemaakt om het overzicht op te slaan en te printen.

 
Fosfaatdifferentiatie
Het …

lees meer ›
Genetische vooruitgang: Teunis melkt steeds betere vaarzen

Complete fokkerijaanpak zorgt voor snelle vooruitgang

Melkveehouder Teunis van ’t Land uit het Gelderse Haaften besteedt vrijwel zijn hele fokkerij uit. Alleen insemineren houdt hij in eigen hand.

Via Fokken op Maat en StierAdviesProgramma maakt hij heel gericht paringen voor de hoogste genetische potentie. Ook de juiste inzet van gesekst sperma en gebruikskruising met Belgisch witblauw hoort bij zijn fokkerijaanpak. Dit levert hem aantoonbaar een vooruitgang in kwaliteit.

 
Door stier gegrepen
De vader van Teunis was niet echt een fokker. Hij had een eigen stier bij de koeien. Maar Teunis zelf pakt de fokke…

lees meer ›

Janke 264 – Levensproductie in optima forma

De genen van de Elagaaster Jankes zijn inmiddels wijdverspreid over de lage landen. De meest recente stieren uit deze koefamilie gaan allen terug op een tweetal zusjes met de afstamming Swamo Delta Jordan * Elagaaster Janke 120 (Jesther*Ronald*Sunny Boy*Ace*Viking): Janke 256 en Janke 264. Deze twee blijken niet alleen zelf een formidabele productiedrang gehad te hebben, deze productiedrang blijken ze ook uitstekend door te geven.

De Elagaaster Jankes zijn afkomstig uit de stallen van vader en zoon Siemen en Jan Siemen van Berkum uit het Friese Elahuizen. U kent ze …

lees meer ›