Efficiëntie

fleckviehkoe van het jaar

Unieke situatie: twee winnaars ‘Fleckviehkoe van het jaar’

Tijdens de jaarlijkse Fleckviehdag wordt traditioneel de Fleckviehkoe van het jaar bekend gemaakt. Dit jaar ontstond een bijzondere situatie. De vakjury en de publieksjury waren het niet met elkaar eens, wat leidde tot twee winnaars.

De Fleckviehkoe van het jaar is een fleckviehkoe (minimaal 50 procent fleckvieh) die het afgelopen jaar unieke prestaties liet zien. Kee 142 van de familie Klein Gebbink uit Eibergen eindigde bij de vakjury op de eerste plek, onder meer door haar enorm goede gehalten. De publieksjury zette haar op plek twee. De jeugdige Marijke 198 van …

lees meer ›
Ruud van Aalst, melkveehouder in Varik, kruisen met fleckvieh

‘De dierenarts zien we nog maar zelden’

Ze hebben best even gezocht naar de ideale koe voor hun bedrijf. Maar voor Willy en Ruud van Aalst staat de keuze inmiddels vast. ‘Kruisen met fleckvieh leverde ons robuuste en zelfredzame koeien met een goede melkproductie. Dit is de veestapel die past bij onze bedrijfsvoering’, verklaren de veehouders.

‘Toen we besloten om onze holsteinkoeien te kruisen met andere rassen, werd dat ons door verschillende mensen afgeraden. Ze waarschuwden dat het ten koste zou gaan van de melkproductie’, herinnert Ruud van Aalst zich. ‘Maar gelukkig zijn we eigenwijs’, verklaart hij…

lees meer ›
Delta Rora, een van de elite donoren op de nrm

Elite donoren als themagroep op de NRM 2019

Ook in de 2019-editie van de NRM toont CRV een groep van zes elite donoren. Deze groep bestaat uit dieren die op basis van hun genoomfokwaarden tot de besten van hun jaargang hoorden. Deze Delta-donoren zijn allen als pink binnen het Delta Satelliet-programma benut. Hun embryo’s zijn daarbij ingezet op meer dan 200 Delta Satelliet-bedrijven in Nederland, Vlaanderen en Tsjechië en vormen daarmee de basis van het CRV-stierenaanbod van de toekomst.

Jaarlijks test CRV uit dit stierenaanbod zo’n 3.000 stierkalveren. Uit deze groep worden ongeveer 120 stierkalveren aange…

lees meer ›
nrm 2019

Welkom op de NRM

Op de zestiende editie van de Nationale Rundvee Manifestatie (NRM) is CRV natuurlijk weer present. Op onze stand bent u op vrijdag 27 juni en zaterdag 28 juni van harte welkom voor een drankje, een hapje en een informeel gesprek over de gezondheid en de efficiëntie van uw eigen veestapel. Heeft u vragen over onze producten, dan helpen we u natuurlijk graag verder. Of praat gezellig even bij met collega’s en geniet van de mooie koeien op onze stand en in de ring.

Tijdens de NRM in de IJsselhallen in Zwolle organiseert CRV diverse activiteiten, zowel in de ring als op…

lees meer ›
dochtergroep Fun P HHH

Dit zijn de CRV-groepen op de NRM 2019

Op de NRM 2019 laat CRV naast drie dochtergroepen ook twee themagroepen zien. Met deze groepen laten wij zien dat we staan voor een efficiënte en gezonde veestapel met beste gehalten.

Lees hieronder meer over de dochtergroepen van Fun P, Bouw Finder en Bouw Rocky en de themagroepen Delta Satelliet en ‘Bewezen koeien met hoge gehaltes’.

 
Delta Fun P
Van de roodbonte Delta Fun P tonen we een groep bestaande uit tweedekalfskoeien en vaarzen. De Fun P-dochters zijn zeer productief en kunnen hun hoge producties makkelijk aan, dit maakt hen zeer efficiënt. Fun …

lees meer ›