Coöperatie

JoinData

JoinData breidt digitale datasnelweg uit naar akkerbouwsector

categorie Coöperatie

Cosun en Avebe zijn op 1 juli 2019 definitief toegetreden als lid van JoinData. Hiermee breidt de Wageningse datacoöperatie, waarin ook CRV participeert, haar ledenbestand uit richting de akkerbouwsector. Een veilige datasnelweg voor akkerbouwers is nu binnen handbereik.

JoinData zorgt voor een veilige en transparante datadistributie in de food- en agrarische sector. Uitgangspunt is dat akkerbouwers eigenaar blijven van hun data en inzicht houden in de distributie ervan. Dit stimuleert de uitwisseling van gegevens zodat slimme apps kunnen worden ontwikkeld voor toe…

lees meer ›
koelplein op de nrm 2019

CRV actief op het Koelplein tijdens de NRM

categorie Coöperatie

Op de NRM 2019 is een speciaal plein ingericht voor jongeren: het Koelplein. Ook CRV draagt hier haar steentje in het toekomstdebat op vrijdag en met een interactieve workshop op zaterdag. Het hele programma van het Koelplein is te vinden op de site van de NRM. 

In het toekomstdebat op vrijdag 28 juni gaan jongeren in gesprek over de toekomstvisie van de beleidsmakers van Agrifirm, Rabobank, FrieslandCampina en CRV. Namens CRV neemt directeur Huib Jan Krasenberg deel aan het debat. Alle NRM-bezoekers zijn tussen 12.00 en 13.00 uur welkom om het debat te volgen.

&…

lees meer ›
Stamboekregistratie: registratie als basis voor veeverbetering

Coöperatie CRV gaat stamboektaken afstemmen binnen ZuivelNL

categorie Coöperatie

Coöperatie CRV is als partnerorganisatie toegetreden tot ZuivelNL, de ketenorganisatie voor de melkveehouderij- en zuivelsector in Nederland.

‘We zijn blij met dit partnerschap’, vertelt Peter Broeckx, voorzitter van het hoofdbestuur van onze coöperatie. ‘Coöperatie CRV is een erkende stamboekorganisatie en draagt de verantwoordelijkheid voor de fokwaardeschatting. Hiermee voeren we taken uit die voor de ganse melkveehouderijsector van belang zijn. Het is goed dat we de invulling van deze stamboektaken nu binnen ZuivelNL ook met de sector kunnen afstemmen’, aldus Br…

lees meer ›
jongerenavonden

CRV-jongerenavonden juni

In de maand juni organiseren de jongerenraden van CRV jongerenavonden met twee verschillende thema’s: ‘een andere kijk op koeien’ en ‘is met minder voer dezelfde topproductie mogelijk?’ Lees hieronder meer over deze bijeenkomsten. 

 
Is met minder voer dezelfde topproductie mogelijk? 
De CRV-jongerenraad nodigt jongeren graag uit voor haar jongerenavond over voerefficiëntie in de praktijk. Voerkosten vormen gemiddeld 60% van alle kosten in de melkveehouderij. Als we hierin kunnen besparen levert dat direct rendement op. De productieverschillen tussen koeien h…

lees meer ›
CRV-Districtsbijeenkomsten Vleesvee

Welkom op de CRV-Districtsbijeenkomsten Vleesvee

categorie Coöperatie

Voor vleesveehouders organiseren we van 26 februari tot en met 13 maart een viertal CRV Districtsbijeenkomsten. In de CRV-Districtsbijeenkomsten Vleesvee blikken we terug op het afgelopen jaar.

We geven een toelichting op de jaarcijfers, praten u bij over de actualiteiten en we houden een bestuursverkiezing. Daarnaast presenteren we onze actuele stieren. Na de pauze praat Henk Bleeker ons bij hoe deze branchetak aankijkt tegen de vleesveehouderij in Nederland. Henk is oud-staatssecretaris en nu voorzitter bij Vee & Logistiek Nederland. Hij geeft zijn visie op vr…

lees meer ›