CRV sponsort symposium levensduur

categorie Levensduur
7
mrt
2019
0
Reacties
symposium levensduur
Het symposium levensduur in 2018

Donderdag 14 maart gaat de tweede editie van het symposium ‘Rendement van fokken voor Levensduur’ van start. De vraag die deze dag centraal staat is: ‘Hoe kan fokkerij de levensduur van de Nederlandse melkveestapel verlengen?’.

CRV sponsort dit symposium levensduur, net als vorig jaar. Het eerste symposium werd bezocht door meer dan 400 veehouders. Graag verwelkomen wij u ook dit jaar in onze stand!

 

Sprekers symposium

Eén van de sprekers is dr. Albert de Vries, professor dierwetenschappen aan de Universiteit van Florida (VS). De Vries staat dicht bij de melkveehouderij-praktijk en heeft diverse publicaties op zijn naam staan over de economie van managementbeslissingen, opfok, afvoerstrategieën en levensduur. Hij gaat in op de economie van levensduur zoals het aanhoud- en afvoerbeleid in relatie tot de fokkerij. Daarnaast worden in een rondetafelgesprek vijf fokkerij-deskundigen van verschillende fokkerij-organisaties ondervraagd over hun visie op de rol van fokkerij bij de levensduurverlenging. Het gesprek wordt geleid door Florus Pellikaan (Veeteelt) en Anne Hiemstra (Melkvee).

 

Met CRV fokken op levensduur

Vanuit economisch oogpunt maar ook vanuit de maatschappij is het belangrijk dat koeien lang meegaan. Management bepaalt veel, maar zonder een goede genetische aanleg is realisatie van een lange levensduur lastig. CRV heeft een aantal tools beschikbaar om u als veehouder te ondersteunen bij uw bedrijfskeuzes. Voor de selectie van de gezondste en meest efficiënte stieren kunt u gebruik maken van onze Better Life fokkerijgetallen. Om zeker te zijn dat u met de juiste dieren fokt en de juiste paringen maakt, beschikken we over Fokken op Maat, waarbij u inzicht krijgt in de genetische aanleg van uw dier, en het StierAdviesProgramma (SAP), waarmee u de perfecte match maakt.

CRV fokt graag samen met u op levensduur!

Ga direct naar alle zwartbonte stieren die een lange levensduur vererven in de webshop
Ga direct naar alle roodbonte stieren die een lange levensduur vererven in de webshop

Symposium ‘Rendement van fokken voor Levensduur’

Datum: donderdag 14 maart 2019
Tijd: 10.00 – 15.00 uur
Locatie: Congrescentrum De Pijler, Ketelmeerstraat 90, 8226 JX Lelystad

Klik hier voor meer informatie en aanmelden voor het symposium levensduur