Beresterke Kiandochter wint De Beste Boerenkoe

categorie Levensduur
8
sep
2016
0
Reacties
Fokstier Kian gaf Willemien 112 hele beste genen mee

In de finale van de competitie De Beste Boerenkoe 2016 kwam Willemien 112 als winnaar uit de bus in de categorie oud.

Gelukwensen namens CRV voor de eigenaren Fedde en Wilma van der Meer uit Nieuw-Buinen (DR) en aan alle andere deelnemers aan deze door Melkvee.nl georganiseerde competitie.

Nog een titel voor Kian-dochter
In de categorie jong was de titel eveneens voor een Kian-dochter: West Oaks Femke 94 (Kian x Slogan) van de familie Bouma uit Oldeberkoop. Een zesdekalfskoe met een correcte bouw, goede productie, hoge gehalten en zeer laag celgetal.

We zijn er overigens trots op dat 10 van de 17 opgegeven koeien zowel een CRV-vader als moedersvader hebben. Dat geeft ons het gevoel dat veehouders met onze stieren die duurzame en productieve koeien kunnen fokken die ze zo hard nodig hebben.

Fokstier Kian
Een koe als Willemien 112 (Kian x Addison) heeft zich als tientonner ruimschoots in de praktijk bewezen. Van haar vader, Kian, kan gezegd worden dat zijn genen overvloedig over de aardbol zijn verspreid. De 1,4 miljoen verkochte rietjes zijn gebruikt op roodbonte én zwartbonte koeien. Willemien 112 heeft dus in vele landen halfzusjes, waarvan over het algemeen gezegd kan worden dat het krachtige koeien zijn met superbeengebruik en hoge eiwit- en levensproducties.