Waarmee kunnen we u helpen?

Hoe bereken ik de minimale opslagcapaciteit?

U berekent de minimaal benodigde opslagcapaciteit op de volgende manier: vermenigvuldig het aantal dieren (per soort en categorie) dat u kunt houden met de mestproductie van deze dieren.

Aantal dieren
Het aantal dieren dat u kunt houden, staat in uw omgevingsvergunning. Heeft u geen omgevingsvergunning?
Dan gaat u uit van het aantal dieren dat u maximaal in uw stallen kunt houden. U maakt daarbij onderscheid naar diersoort en diercategorie.

Mestproductie
De mestproductie (in kubieke meters) voor zeven maanden berekent u met Tabel 4 Diergebonden normen en met Tabel 6 Stikstof- en fosfaatproductiegetallen per melkkoe. De tabellen zijn te vinden op de website van de RVO: http://www.rvo.nl/onderwerpen/agrarisch-ondernemen/mest-en-grond/mest/tabellen-en-publicaties
U mag uitgaan van een lagere mestproductie als door bijzondere omstandigheden de hoeveelheid dierlijke meststoffen per dier lager is dan de normen in de tabellen. Deze bijzondere omstandigheden kunnen te maken hebben met de diersoort of -categorie, het huisvesting- of drinkwatersysteem, de samenstelling van het voer of andere onderdelen van uw bedrijfssysteem. U moet dit wel kunnen aantonen.

Heeft deze informatie u geholpen?

  Heeft u niet gevonden wat u zocht?

  This site is protected by reCAPTCHA and the Google
  Privacy Policy and
  Terms of Service apply.

  Contact met CRV

  Heeft u vragen? Neem contact met ons op.

  Contact