Terugkijken digitale mrij-bijeenkomst en mrij-koe van het jaar 2020

19
mrt
2021
0
Reacties
Tillie 437-mrij-koe van het jaar 2020
Mrij-koe van het jaar 2020: Tillie 437 (Baltimore x Matthijs)

Tijdens de jaarlijkse mrij-bijeenkomst werd natuurlijk de mrij-koe van het jaar gehuldigd. Tillie 437 (Baltimore x Matthijs) van de familie Verbeek uit Sterksel laat alles zien waar mrij voor staat. 

De mrij-bijeenkomst op 18 maart vond dit jaar niet op locatie plaats, maar online, vanuit de studio van CRV in Arnhem. Veel informatie en mooie dieren kwamen aan bod zodat u zelf aan de slag kan met het fokken van een gezonde en efficiënte veestapel!

Hieronder kunt u de volledige online stierenpresentatie (nogmaals) bekijken.

En klik hier om de dia’s van de bijeenkomst in pdf te bekijken.

 

Huldiging mrij-koe van het jaar 2020

Natuurlijk werd ook de mrij-koe van het jaar 2020 gehuldigd. Dit is Tillie 437 (Baltimore x Matthijs) van het bedrijf van de familie Verbeek in Sterksel. De moederlijn achter deze imponerende koe is bekend in de mrij-fokkerij door het voortbrengen van de bekende mrij-stieren Ajax 94 en Ajax 115.

Studievereniging mrij-zuid nomineerde Tillie 437 omdat ze alles laat zien waar mrij voor staat: een goede productie met hoge gehalten, super tussenkalftijd en goed celgetal. En die mooie resultaten realiseert ze met een sterk frame, beste benen, een sterk uier en een goede bespiering. Tillie 437 is ook nog stiermoeder voor CRV, er staat nu een Mustangzoon in opfok op het bedrijf. Door de goede spoelresultaten met Mustang staan er op dit moment ruim 10 vrouwelijke Mustang-nakomelingen op het bedrijf.

Tillie 437 realiseert een tussenkalftijd van 371 dagen, gemiddeld 7.957 kg melk met 5,56% vet en 3,79% eiwit en een lactatiewaarde van 110. De koeien van de familie Verbeek worden op een typisch mrij-bedrijf gehouden: veel weidegang, gangbaar rantsoen met voordroogkuil en mais en twee soorten krachtvoer in de winter. De gemiddelde productie op het bedrijf van de familie Verbeek (80 melkkoeien): ruim 7.500 kg melk met 4,49% vet en 3,82% eiwit. Het inseminatiegetal is met 1,4 erg gunstig en zeer typerend voor mrij-bedrijven. Geniet nog even na van Tillie 437 en bekijk hieronder de video die we van haar maakten.