Diny en Corné van Dortmont passen CrossFit gezondheid succesvol toe

categorie Gezondheid
4
apr
2018
0
Reacties
driewegkruising

Sinds acht jaar werken Diny en Corné van Dortmont in Hank met een driewegkruising in hun fokkerij. ‘We willen dat de koeien langer meegaan’, noemt Diny als argument om hun fokkerij van HF compleet over een andere boeg te gooien. Met brown swiss en fleckvieh hebben ze gekozen voor rassen die uiteindelijk voor ‘flinke koeien’ zorgen. Het SAP helpt hen bij de uiteindelijke stierkeus.

‘We zijn supertevreden over de resultaten van de driewegkruisingen’, geeft Diny aan. ‘Het gaat zelfs boven verwachting. We dachten dat we productie zouden gaan inleveren, maar het tegenovergestelde is waar: de kruislingen geven juist meer melk.’ Constant 102 is hiervan een duidelijk voorbeeld (zie foto). In de eerste 100 dagen van haar lactatie produceert ze tussen de 30 en 35 kilo melk per dag. De bloedvoering van Magicdochter Constant is 50% fleckvieh, 25% brown swiss en 25% HF.

Constant 102 (v. Magic)

Constant 102 (v. Magic)

‘De productie van de driewegkruisingen is zelfs gestegen’

Steeds beter presteren

‘Onze ervaring is dat de kruislingen de volgende lactaties steeds beter gaan presteren’, voegt Corné toe. ‘En we zijn er wel zeker van dat vaarzen als Constant ook langer mee zullen gaan.’

 

 

gezondheid