CRV introduceert herkauwactiviteit binnen Ovalert

21
jan
2015
4
Reacties

Veehouders kunnen vanaf februari binnen de vruchtbaarheidsoplossing Ovalert kiezen voor het meten van herkauwactiviteit. Dit wordt mogelijk dankzij een samenwerking tussen CRV en het Israëlische SCR Engineers Ltd. Door de nieuwe optie kunnen veehouders het veestapelmanagement nog meer op hun eigen wensen afstemmen.

Door de samenwerking met SCR krijgen veehouders vanaf februari een ruimere keuze qua sensortechnologie. Door deze uitbreiding is er meer maatwerk mogelijk, afhankelijk van de managementinformatie die de veehouder wenst van zijn veestapel. Zo ontstaat binnen Ovalert onder meer de optie om de herkauwactiviteit van de dieren te meten en te benutten. Voor de veehouder betekent dit een uitbreiding van de attentiemogelijkheden op het gebied van bijvoorbeeld gezondheid.

Samenwerking met SCR
SCR is een vooraanstaande ontwikkelaar van managementoplossingen binnen de melkveehouderij en is onder meer bekend vanwege de SCR Heatime-systemen voor koemonitoring. Onlangs werd SCR overgenomen door Allflex, wereldleider op het gebied van dieridentificatiesystemen voor de veehouderij.

‘Met al haar expertise op het gebied van het verbeteren van de veestapel is CRV de ideale strategische partner om veehouders toegang te geven tot geavanceerde oplossingen voor koemonitoring’, aldus Oren Zvulun, general manager van SCR Europa.

Jos Koopman, directeur CRV West-Europa: ’CRV wil voorloper zijn op het gebied van veestapelmanagement en werkt daarom samen met innovatieve partners. SCR is een zeer vooruitstrevende en daarmee aantrekkelijke partij om mee samen te werken. Geavanceerde technologie, ingebed in de dienstverlening van CRV, dat levert krachtige oplossingen.’

Ovalert biedt volop mogelijkheden om veehouders te ontzorgen en hen te helpen om de resultaten van hun veestapel op een hoog peil te brengen en te houden. De verruiming van de keuze qua sensortechnologie laat zien dat CRV deze dienstverlening volop blijft doorontwikkelen.

Meer informatie over Ovalert

4 reacties

 1. 03 februari 2015 (a van der vinne) Schreef:

  is deze uitbreiding ook toepasbaar op de reeds lopende overlert vr gr ake

  • 04 februari 2015 (CRV) Schreef:

   Deze uitbreiding van Ovalert betreft nieuwe hardware (een nieuw systeem met andere responders) en is daardoor niet toepasbaar voor huidige Ovalert-klanten. Om gebruik te kunnen maken van deze nieuwe functionaliteit dient u dus een nieuwe investering te doen. Meer weten? Neem gerust contact op met uw vertegenwoordiger of met klantenservice.

 2. 03 februari 2015 (Vof Mensink) Schreef:

  Wij als lely gebruiker in combinatie met de scr tag en infra rood herkenning zijn in 2007 hiermee gestart.
  We hebben in 2011 allemaal nieuwe tags gekregen omdat ze gewoon kapot gingen. Nu in 2015 krijgen we weer allemaal nieuwe tags omdat ze om de haverklap stuk gaan. Het geeft veel ergernis. Als onze robot eenvoudig omgebouwd kon worden hadden we allang voor nedap gekozen. Wij zijn zeker niet de enige met slechte ervaring icm de lely robot. Weet waar je aan begint!

  Mvr groet Vof Mensink

  • 04 februari 2015 (CRV) Schreef:

   Bedankt voor dit signaal. Erg vervelend dat u zoveel problemen ervaart met de SCR-tag.
   Wat goed is om te weten: CRV biedt een ander type SCR-tag aan, deze werkt ‘stand alone’ met een lange afstandsantenne, niet met infrarood.