Vleesveehouder Lieven Lameire is tevreden over Ovalert met halsbanden

6
okt
2017
2
Reacties
Ovalert: Lieven Lameire
Lieven Lameire is tevreden over het gemak van Ovalert

Voor vleesveehouders die werken met ki is Ovalert een handig hulpmiddel. Het helpt niet alleen bij de tochtwaarneming, ook krijgt u een signaal van koeien met mogelijke gezondheidsproblemen. Vleesveehouder Lieven Lameire werkt prettig met Ovalert bij zijn Belgisch witblauwen.

Lieven Lameire heeft in het Vlaamse Dentergem een vleesveebedrijf met Belgisch witblauw. In het verleden werkte hij daar vooral met eigen stieren. Maar omdat hij in zijn vernieuwd bedrijf volop met ki wilde werken, startte hij maart 2016 met Ovalert. Bovendien werkt Lieven ook nog eens deeltijds buitenshuis. ‘Het tijdig tochtig zien van mijn dieren beschouwde ik toen als mijn grootste uitdaging, de tochtwaarneming in Ovalert leek mij de beste manier om zeker geen tochten te missen’.

 

Tochtwaarneming op orde met Ovalert

Anderhalf jaar na de start met Ovalert geeft Lieven aan dat de tochtwaarneming op zijn bedrijf goed op orde is. ‘Het systeem wijst me steeds de juiste dieren aan. En het omhangen van de halsbanden werkt bovendien bijzonder makkelijk. Ik merk zelfs dat het werkt bij dieren die even aangebonden staan.’
Naast Lieven investeerden reeds vele vleesveehouders in dit vruchtbaarheidsmanagementprogramma. Waar andere producten vooral stappen tellen, gaat Ovalert verder. U ontvangt naast tochtattenties ook signalen van koeien met mogelijke gezondheidsproblemen.

 

Kies het systeem dat bij u past

Ovalert kent verschillende opties. U kunt kiezen voor halsresponders (eenvoudig te wisselen) of pootresponders. U kunt het systeem stand-alone gebruiken of voor nog meer gebruiksgemak koppelen met VeeManager, VeeManager app en SMS. Zo weet u altijd precies wanneer uw dieren geïnsemineerd kunnen worden. Bovendien kunt u als Ovalert-gebruiker een beroep doen op onze vruchtbaarheidsbegeleiding.

 

Voordelen op een rij
 • De activiteit van uw dieren 24/7 nauwkeurig vastgelegd.
 • Gegevens van uw koeien worden automatisch ingelezen
 • U ontvangt tocht- en gezondheidsattenties via internet, app en sms.
 • Halsresponders zijn eenvoudig te wisselen bij uw koeien
 • U kunt het systeem als stand-alone gebruiken, naast uw eigen managementpakket, of in combinatie met VeeManager.

 

Niet-goed-geld-teruggarantie

Bij CRV zijn wij, net als ruim 1500 vlees- en melkveehouders in Nederland en Vlaanderen, overtuigd van Ovalert. Daarom bieden wij een niet-goed-geld-teruggarantie. Bent u na zes maanden niet overtuigd, dan ontkoppelen wij kosteloos uw Ovalert-systeem. Uw CRV-veestapeladviseur vertelt u graag meer over de mogelijkheden en voorwaarden. Kijk voor meer informatie op de website van Ovalert

2 reacties

 1. 07 oktober 2017 (lieftogt) Schreef:

  hallo
  wat zijn de kosten van ovalert

  • 09 oktober 2017 (CRV) Schreef:

   Hallo, deze vraag is niet gemakkelijk te beantwoorden. Het hangt heel erg af van de omstandigheden op uw bedrijf en uw eigen wensen. Het best kunt u hiervoor contact opnemen met een veestapeladviseur, die kan (geheel vrijblijvend natuurlijk) een kostenindicatie maken van de startinvestering en de jaarlijkse kosten.
   Weet u niet wie uw veestapeladviseur is, dan kunt u deze opzoeken op onze website. Op de homepage staat een knop ‘zoek uw veestapeladviseur’.