Vernieuwde FosfaatPlanner: nu nog meer inzicht

categorie Algemeen
26
mrt
2018
4
Reacties
FosfaatPlanner

Sinds de lancering in november 2017 maken al meer dan 11.000 melkveehouders gebruik van de FosfaatPlanner voor een betrouwbare voorspelling van hun fosfaatproductie. Mede op basis van hun feedback hebben we de FosfaatPlanner verbeterd. Het programma geeft veehouders daardoor nog gemakkelijker een compleet overzicht van hun fosfaatsituatie. Onderstaand een overzicht van de belangrijkste wijzigingen.

Voorspelde fosfaatproductie in één oogopslag

In één grafiek ziet u waar u nu staat met uw totale fosfaatproductie, wat de voorspelde fosfaatproductie is voor de rest van het jaar en hoe dat zich verhoudt tot het fosfaatplafond dat voor uw bedrijf is vastgesteld.

 

 

Stijgende melkproductie?

Als uw melkproductie stijgt, kan dat gevolgen hebben voor de forfaitaire norm van de fosfaatproductie per koe. In de vernieuwde FosfaatPlanner ziet u in één oogopslag uw huidige melkproductie en de forfaitaire norm die daarbij hoort. Zo kunt u precies bewaken wat de consequentie is van een stijgende melkproductie voor uw fosfaatplafond.

 

 

Verdere verbeteringen

Behalve bovenstaande wijzigingen, zijn er nog een paar verbeteringen doorgevoerd in de FosfaatPlanner, mede op basis van de feedback van veehouders. Zo geven we nu bijvoorbeeld de huidige dieraantallen van vandaag weer, geeft u voortaan per jaar op hoeveel kalveren u wilt aanhouden in plaats van per maand en is een snelle rekentool toegevoegd om het effect van wijzigingen in dieraantallen en melkproductie door te rekenen. Ook kunt u gemakkelijker uw instellingen aanpassen en is het doorberekenen van de jongvee-afvoer verbeterd.

 

Lees meer over de verbeteringen en bekijk de opties in de speciale nieuwsbrief over de vernieuwde FosfaatPlanner.

4 reacties

 1. 03 april 2018 (mts BongersHilkens) Schreef:

  wij leveren aan Arla, kunnen wij ook gebruik maken vd fosfaatplanner

  • 03 april 2018 (CRV) Schreef:

   Geachte maatschap BongersHilkens,
   Allle Nederlandse melkveehouders kunnen gebruik maken van de FosfaatPlanner. Voor de melkveehouders die hun melk leveren aan FrieslandCampina, Bel Leerdammer, CONO, Hochwald, De Graafstroom/Deltamilk, CZ Rouveen, Farmel of Henri Willig BV is het gebruik in 2018 gratis, omdat die melkfabrieken de kosten voor 2018 op zich nemen. Als leverancier van Arla kunt u dus wel gebruik maken van de FosfaatPlanner, maar betaalt u zelf de kosten. De kosten vindt u op deze pagina: https://www.crv4all.nl/service/fosfaatplanner/ onder het tabje ‘investering’. Via deze pagina vindt u ook een formulier om u aan te melden. Ook kunt u hiervoor bellen met onze klantenservice (088 00 24 440).

 2. 16 april 2018 (F. Spruit) Schreef:

  Is dit programma ook geschikt voor zoogkoeienhouders inclusief jongvee?

  • 20 april 2018 (CRV) Schreef:

   Geachte heer Spruit,
   Binnen de fosfaatplanner wordt jongvee (ongeacht of het vleesvee of ‘melkvee) altijd meegenomen in de berekeningen. Zoogkoeien (categorie 120 in het fosfaatrechtenstelsel) worden echter niet meegenomen in de berekening.